A fehérgyarmati fúvósok, egy beteg kisfiú és egy különleges keresztség

A fehérgyarmati fúvósok, egy beteg kisfiú és egy különleges keresztség

Ötletek a misszióra, Szerző: Szűcs Zsuzsa - 2020. Június 29. 254

A legszebb időszak az életünkben 2013-ban kezdődött, amikor megtudtuk, hogy gyermekünk lesz. Kisfiunk, Nándor 2014 júniusában született, felhőtlen boldogságot hozva az életünkbe; majd 2 évvel később megérkezett a második áldás is, a kislányunk, Anett. 2017-ben egy mátészalkai panellakásból kertes házba költöztünk, Tunyogmatolcsra. Volt két gyönyörű, egészséges gyermekünk, egy csoda szép házunk hatalmas udvarral, ahol ők minden nap kedvük szerint játszhattak, tartalmasan tölthették az idejüket. Az élet nekünk sem volt könnyű egy házfelújítás után, lakáshitellel a nyakunkban – de ami a családi boldogságot illeti, ennél többre nem is vágyhattunk.

De 2018 őszén minden megváltozott.

Nándi egyik reggel hányással és fejfájással ébredt, és ezzel elkezdődtek mindannyiunk számára a megpróbáltatások. Egy kis idő után éreztük, hogy nagy a baj, de a végső diagnózisig 2 hosszú hónap telt el. A kisfiunknak agydaganata volt, és mi tehetetlennek éreztük magunkat. Műtét, majd kemoterápiák sorozata kezdődött. Lelkileg teljesen összetörtünk.

A családunk kettészakadt, és már nem számított, hogy mekkora a ház vagy az udvar, ahogy az sem, hogy mennyi a lakáshitelünk egy hónapban. Csak egy valami érdekelt mindannyiunkat, az, hogy Nándi újra egészséges legyen! De bármennyire is nem foglalkoztattak minket a hétköznapi problémák, a csekkek ugyanúgy jöttek, és a folyamatos kórházi tartózkodás miatt az összes többi kiadásunk is a többszörösére nőtt, amit nehéz lett volna egy édesapa egyedüli keresetéből finanszírozni! Rengeteg jószándékú ember és jótékonysági szervezet állt mellénk ezekben a nehéz időkben.

Így kerültünk kapcsolatba Hegyes Csabával és a fehérgyarmati hetednapi adventista gyülekezettel is, akik az évente megrendezésre kerülő jótékonysági koncertjük keretén belül kívántak minket támogatni. Másfél év telt el azóta, hogy Nándinál megállapították az agytumort. Túlvagyunk a sugár- és kemoterápiákon, végigcsináltunk egy csontvelő-transzplantációt. Eltelt ez a 18 hónap, tele rossz és fájó emlékekkel, és ma már a legfőbb cél a TÜNETMENTESSÉG! Ahogy a kezelések alatt, most is próbálunk átlagos, hétköznapi életet élni, bár ezt a jelenlegi vírushelyzet nem minden formában engedi. De a mi családunk is eljár kikapcsolódni: igyekszünk a gyermekeinket minél több érdekes és pozitív élménnyel gazdagítani. Ezek közé tartozik az a hétvége is, amikor lehetőségünk volt részt venni az adventista egyház összejövetelén, ahol megnézhettük, hogyan zajlik az ő hitközösségükben a keresztelkedés.

Reformátusként sem éreztük magunkat kívülállónak, hiszen hatalmas szeretettel és a helyzetünkre való tekintettel nagy érdeklődéssel, kedvesen fogadtak minket! A megkeresztelkedés egy teljesen más módját láthattuk, mint a saját vallásunknál, amely mindannyiunk számára hatalmas élmény volt, és én lepődtem meg a legjobban, hogy a két örökmozgó gyerekem hang nélkül és érdeklődéssel nézte és hallgatta végig ezt a különleges alkalmat. Remélem és nagyon bízom benne, hogy máskor is részesei lehetünk egy ilyen ünnepélynek, hogy a gyermekeink számára is teljesen kitáruljon a világ, és sok mindent látott, értékes felnőtt váljon belőlük!

A mi utunk még nagyon hosszú a gyógyulásig. Bár a kezelések legaktívabb részén már túlvagyunk, még rengeteg kontrollvizsgálat és rehabilitációs terápia vár a kisfiunkra. De olyan közösséget ismertem meg pár hete, hogy úgy érzem, kérhetem azt, hogy mondjanak el egy imát értünk, hogy a még előttünk álló próbatételeket ugyanilyen erősen és hittel tele tudjuk végigcsinálni!

 

Szűcs Zsuzsa
Tunyogmatolcs


 
2020_07/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Online szombatiskolát… gyerekeknek?!

Január 12.

Abban az időben, amikor én kislány voltam, a mese szó hallatán sorokba rendezett betűk jelentek meg a képzeletemben vidám képekkel illusztrálva, az orromban pedig már-már éreztem a könyv illatát. A játék alatt hajas babát, építőkockát vagy egy izgalmas társasjátékot értettem.

A hála szavai
Új

Hogyan értékeljük a fehérgyarmati jótékonysági koncertet?

Január 12.

Amint már korábban említettük, ez a 2020-as év komoly kihívások elé állított minket, hiszen a már hagyománnyá vált fehérgyarmati jótékonysági koncertet a megszokott módon nem valósíthattuk meg.