A hagyományteremtés öröme

A hagyományteremtés öröme

Jótékonysági hangverseny Fehérgyarmaton

Ötletek a misszióra, Szerző: Hegyes Dorina - 2020. Január 13. 185

Idén 6. alkalommal került megrendezésre Fehérgyarmaton a jótékonysági koncertünk. Minden évben egy vagy két hátrányos helyzetű család részére gyűjtünk adományt. Idén 2 családot választottunk ki.

Az egyiknél egy 5 éves kisfiú van: ő Nándika, akinél tavaly decemberben diagnosztizáltak agydaganatot. A család azóta nehéz helyzetben van, az anyuka Nándikával gyakran jár Budapestre kezelésekre, az apuka pedig a kislányukra vigyáz. A kezelések és az utazások anyagilag megterhelőek a család számára.

A másik kedvezményezett egy 49 éves, háromgyerekes családapa, aki a nyár elején rosszul lett, majd rövid időn belül kiderült, hogy hasnyálmirigy-daganata van. Így abba kellett hagynia a kamionozást. Miklós a koncert után stroke-ot kapott, majd tüdőgyulladás lépett fel nála, amit a szervezte már nem bírt, és 2019. december 27-én elhunyt.

A koncerten fellépett a helyi zeneiskola nagykórusa, a Szabolcsi Adventista Vegyeskar, a Trio Acoustic, Baksa András színházi énekes, a fehérgyarmati adventista kórus és a debreceni Martin Brass fúvószenekar. Beszédet mondott Fehérgyarmat polgármestere, dr. Péter Csaba, az ADRA nevében Sitkei Zoltán és Szász Barna Szilárd, a helyi lelkész, a konferáló sokadik alkalommal is Nagy Imre volt.

A koncerten 1.400.000 forint készpénz gyűlt össze, valamint 2–2 doboz tárgyi ajándék. Azóta rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, és mindenki várja a jövő évi jótékonysági koncertet is!

 

Hegyes Dorina
Fehérgyarmat

 


 
2020_01/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Online szombatiskolát… gyerekeknek?!

Január 12.

Abban az időben, amikor én kislány voltam, a mese szó hallatán sorokba rendezett betűk jelentek meg a képzeletemben vidám képekkel illusztrálva, az orromban pedig már-már éreztem a könyv illatát. A játék alatt hajas babát, építőkockát vagy egy izgalmas társasjátékot értettem.

A hála szavai
Új

Hogyan értékeljük a fehérgyarmati jótékonysági koncertet?

Január 12.

Amint már korábban említettük, ez a 2020-as év komoly kihívások elé állított minket, hiszen a már hagyománnyá vált fehérgyarmati jótékonysági koncertet a megszokott módon nem valósíthattuk meg.