A keresett kifejezés: 2021_03 

„Ez az az út, ezen járjatok.“ 2021. Március 23.

„Isten épülete vagytok” – Hogyan?

Sokunknak ismerős lehet ez a mondattöredék, ami 1Korinthus 3:9. verséből van. Kezdő hívőként nem tudtam mit kezdeni ezzel a kifejezéssel. Aztán teltek-múltak az évek, hallottam sok prédikációt, olvastam jó pár értelmezést, és ami a legfontosabb, megkérdeztem Istent róla, és Ő válaszolt.

Ötletek a misszióra 2021. Március 23.

A mások hasznát néztük – friss zöldségekkel

12 éve működő alapítványunk, a Boldog Otthon Alapítvány már eddig is jó kapcsolatot ápolt a medgyesegyházi, bánkúti, kunágotai, almáskamarási lakosokkal, intézményekkel és önkormányzatokkal Békés megyében.

Ötletek a misszióra 2021. Március 23.

A kárenyhítési munka folytatódik Horvátországban

2020. december 28-án 5,2-es, 29-én 6,4-as erősségű földrengés rázta meg Horvátországot. A rengés epicentruma 10 km-rel a felszín alatt, Petrinja közelében volt, Zágrábtól 46 km-re, mely a szomszédos országokban is érezhető volt.

„Gyertek, gyűljünk össze!“ 2021. Március 09.

A Lélek szikrája és a „kazánház”

Pár hete vasárnap reggelente fél 7-kor szólal meg kakukkhangú ébresztőm. Fél 8 előtt nem kelnék fel ezen a napon, de… erről szeretnék most írni nektek.

Ajánlhatom? 2021. Március 09.

Magazin a láthatáron

Ha körülnézünk gyülekezeteinkben, azt tapasztaljuk, hogy egyre több a középkorú és a náluk idősebb testvérek száma. Egyházunkban sok program, tábor, képzés van a fiatalabb korosztály részére, de az idősebbek számára kevesebb. Pedig ők rengeteg tapasztalattal, bölcsességgel rendelkeznek...

Ötletek a misszióra 2021. Március 09.

Kapcsolatépítés egy virtuális világban?

A járványhelyzet miatt sajnos sok helyen befagytak a közösségépítés lehetőségei. A gyülekezetek élete egyfajta hibernált állapotba került. De ez nem jelenti azt, hogy ne volna eszközünk arra nézve, hogy nagyon sok embert elérjünk. Talán olyanokat is, akiket eddig nem.

 

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“

Tovább az úton a cél felé!

2021. Június 28.

A Tiszavidéki Egyházterület egy újabb mérföldkőhöz érkezett 2021. június 20-án, amikor a gyülekezetek küldöttei megválasztották az egyházterület vezetőtestületét a következő négy évre.

Isten drága gyermekei
-

Így kedveskedtünk a gyerekeknek Gyulán

2021. Június 28.

Május 8-án a gyulai gyülekezet megnyitotta kapuját mindazok előtt, akik már régóta vártak erre a napra.