Ötödik jótékonysági koncertünk Fehérgyarmaton

Ötödik jótékonysági koncertünk Fehérgyarmaton

Ötletek a misszióra, Szerző: Hegyes Csaba - 2018. December 18. 666

Az elmúlt 4 év tapasztalata arra bátorított bennünket, hogy idén is megrendezzük rézfúvós jótékonysági koncertünket Fehérgyarmaton.

Mint mindannyian tapasztaljuk, nagyon nehéz megszólítani, elérni az embereket, ráadásul a gyülekezetünk elég kis létszámmal is rendelkezik, így ezt a lehetőséget láttuk a legkézenfekvőbbnek, hogy a zenei szolgálatunkat használjuk fel karitatív célra. Ezért minden évben megszólítjuk a városunkban működő gyerek- és felnőtt kórusokat, hangszeres együtteseket és szólóénekeseket, akik szívesen részt vesznek ezeken az eseményeken. Ez nemcsak nemes gesztus a fent említett zenészek felé, hanem a hallgatóság érdeklődési körének is kedvezünk.

Az öt segélykoncerten már 9 családnak igyekeztünk anyagi támogatást nyújtani. Idén egy súlyos szembetegségben szenvedő, 9 éves kisfiú családján és egy 4 gyerekét egyedül nevelő anyuka pénzügyi gondjain segítettünk. A koncerten 884.700 Ft-ot osztottunk el a két család között, illetve pár nappal később további 117.000 Ft-ot. De érkeztek tárgyi felajánlások is (mindenből két darab) kb. 90.000 Ft értékben. Így összességében valamivel több mint 1 millió Ft készpénzt, valamint a fent említett tárgyi ajándékokat adhattuk át.

Hála az Úrnak, rengeteg támogatónk van a helyi és környékbeli cégektől kezdve a 200–300 fős résztvevőkig. Nagyon jó visszajelzéseket kapunk úgy a hallgatók, mint a támogatók részéről. A közönség és a fellépők már a koncert előtti hónapokban érdeklődnek a lehetséges időpontról. Az idén, mikor a cégek vezetőit felkerestem, már nem volt kérdés, hogy támogatják-e a koncertet, hanem mindenki azt nézte, mivel tehetne többet az előző évekhez képest, illetve már várták is a megkeresésemet. Sokan már most megígérték a jövő évi támogatásukat, hiszen egy ilyen „önzetlen, nemes célt” szívesen támogatnak, ahol a családok nyilvánosan vehetik át az összegyűlt összeget.

Egy kis ízelítő a december 9-i rendezvényünkről:

A jelenlévőket köszöntötte, a fellépőket konferálta Nagy Imre. A megnyitó beszédet Fehérgyarmat város polgármestere, dr. Péter Csaba tartotta, és igei gondolatokkal Bálint György lelkész szolgált. Majd az ADRA bemutatásáról Sitkei Zoltántól hallhattunk pár szót.

Ezt követően cselló zongorakísérettel, hegedű, illetve citerazenekar előadását élvezhettük. A két család bemutatása után a helyi adventista kórust és a zeneiskola gyerekkórusát figyelhettük. Idén először örvendeztetett meg bennünket három musicalszámmal Baksa András színész-énekes barátom. Ezen színes zenei szolgálatok után következett a debreceni Martin Brass rézfúvós együttes közel egyórás szolgálata.

A 2,5 órás koncert végeztével pedig a távolról érkező zenésztársainkkal és a két családdal közös vacsorán élvezhettük még egymás társaságát.

Minden egyes rendezvényünkön megtapasztaljuk embertársaink segítő szándékát és a jó Isten áldását!

S. D. G.

 

Hegyes Csaba

Fehérgyarmat


 
#2018_12/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“

Tovább az úton a cél felé!

2021. Június 28.

A Tiszavidéki Egyházterület egy újabb mérföldkőhöz érkezett 2021. június 20-án, amikor a gyülekezetek küldöttei megválasztották az egyházterület vezetőtestületét a következő négy évre.

Isten drága gyermekei
-

Így kedveskedtünk a gyerekeknek Gyulán

2021. Június 28.

Május 8-án a gyulai gyülekezet megnyitotta kapuját mindazok előtt, akik már régóta vártak erre a napra.