„Életem értékei”

„Életem értékei”

Az aktív évek szokatlan és emlékezetes lezárása

Portré, Szerző: Akácosiné Nagy Ágnes - 2018. December 17. 808

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Szerencsi Járási Hivatalában dolgoztam állami szolgálati jogviszonyban szociális hatósági szakügyintézőként. 2018. november 24-én aktív életem zárásaként jótékony célú hangversenyt tartottunk Szerencsen a kb. 300 főt befogadó Rákóczi-vár színháztermében. Célom ezzel az önkormányzat által fenntartott, 8 szinten működő, 230 ágyas szerencsi idősek otthona tárgyi feltételeinek javítása és a klimatizálás elősegítése volt.

A Járási Hivatal vezetője mikor elfogadta a nyugdíjba vonulással kapcsolatos döntésemet, megkérdezte tőlem, hogy mi a kívánságom ebből az alkalomból. Mondtam neki, hogy egy jótékony célú hangverseny. Az első pillanatban meglepte a döntés – mondta –, mert ilyen még nem történt a Szerencsi Járási Hivatal életében, de hozzátette, hogy mindenben támogat.

Mivel ez az én hangversenyem volt, így a szervezés oroszlánrésze is rám hárult. Az elkészített meghívókkal felkerestem az országgyűlési képviselő urat, a polgármester urat, a képviselőtestület tagjait, az intézményvezetőket, vállalkozókat, magánszemélyeket és mindazokat a munkatársakat, akikkel az életem során dolgoztam, vagy munkakapcsolatban voltam.

A szervezés közben folyamatosan tartottam a kapcsolatot a Kulturális Központ Igazgatójával technikai személyzet és például hostessek ügyében. Felkerestem a városban működő virágboltosokat is, akik a színpadi díszlettel kapcsolatos elképzelésem megvalósításában segítettek nekem támogatóként. A Kulturális Központ igazgatója pedig ingyenesen a rendelkezésünkre bocsátotta a színháztermet és valamennyi helyiséget.

A rendezvény védnökségét Koncz Ferenc országgyűlési képviselő úr vállalta el. A hangversenyen ünnepi köszöntőt mondott Szerencs város polgármestere: Nyíri Tibor úr, az országgyűlési képviselő úr, továbbá a járási hivatalvezető asszony, dr. Ináncsi Tünde.

Igei gondolatokkal Restás László lelkésztestvérünk szolgált, gondolatainak mottója „Emlékezzél meg az egész útról, amelyen hordozott téged az Úr” volt, továbbá visszaemlékezett a városban és a környéken folytatott szolgálata idején a közös gyülekezeti és a településen végzett tevékenységünkre, beleértve a szeretetszolgálatunk (az ADRA) keretei közt végzett munkánkra is.

Majd „Életem értékei” címmel összefoglaltam az eddigi életemet, a szakmai pályafutásomat, valamint a hálámat a jó Isten iránt a sok-sok munkával és tanulással telt évtizedért, a munkatársakért, az ügyfelekért és a város közösségéért.

Továbbá köszöntőt mondott Sitkei Zoltán testvérünk (az ADRA ügyvezető igazgatója). Az ő meghívása azért is bírt jelentőséggel, mivel több mint 20 éve dolgozom ADRA-területi képviselőként, kezdetben Szerencs városában, majd kiterjesztve ezt a tevékenységet a környező településekre is.

A hangversenyen a Fehérgyarmati Adventista Fúvószenekar szolgált 8 taggal Hegyes Csaba zenekarvezető segítségével. Továbbá fellépett a hajdúhadházi BlesSings kórus Rácz Csaba kórusvezetővel.

Rendkívül áldásos volt ez a 2 órás hangverseny. Nagy örömünkre szolgált, hogy sokan elfogadták a meghívást rá. Végül a helyszínen 271.000 Ft adományt adtam át az idősek otthona igazgatójának, de még azóta is minden héten érkeznek felajánlások magánszemélyektől, intézményektől és a képviselő-testület tagjaitól.

Az ünnepi köszöntők alkalmával elhangzott: ilyen még nem fordult elő, hogy valaki jótékony célú hangversennyel fejezze be aktív éveit. A járási hivatalvezető asszony életszakaszom méltó zárásának nevezte a rendezvényt. Az is igényként fogalmazódott meg, hogy teremtsünk hagyományt ebből a kezdeményezésből.

A hangverseny végén emlékezetes süteményes vendégségben lehetett részünk a járási hivatal munkatársai, a gyülekezeti közösség tagjai és barátai segítségével.

Hála legyen a jó Istennek az áldásos szolgálatokért, az eredményes megvalósulásért és a jó szándékú rendezvény és az intézmény támogatóiért!

 

Akácosiné Nagy Ágnes

szerencsi gyülekezet


 
#2018_12/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“

Tovább az úton a cél felé!

2021. Június 28.

A Tiszavidéki Egyházterület egy újabb mérföldkőhöz érkezett 2021. június 20-án, amikor a gyülekezetek küldöttei megválasztották az egyházterület vezetőtestületét a következő négy évre.

Isten drága gyermekei
-

Így kedveskedtünk a gyerekeknek Gyulán

2021. Június 28.

Május 8-án a gyulai gyülekezet megnyitotta kapuját mindazok előtt, akik már régóta vártak erre a napra.