Kétegyházán és a gyulai szeretetotthonban evangelizáltunk

Kétegyházán és a gyulai szeretetotthonban evangelizáltunk

Ötletek a misszióra, Szerző: Czinkota András - 2018. December 16. 596

Szász Ernő lelkésztestvér – az Észak-Erdélyi, illetve a Dél-Erdélyi Egyházterület korábbi elnöke – 2018. november 16–25 között hatrészes evangelizációs sorozatot tartott „Kopogtat az élet” címmel a kétegyházi gyülekezet meghívására két hétvégén keresztül a helyi Táncsics Mihály Művelődési Házban. Szász testvér az 1990-es években, majd azt követően már többször is vendégeskedett Kétegyházán az akkori gyülekeze talapító missziós törekvések keretén belül. A mostani meghívás kapcsán kifejezte örömét, hogy ismét visszatérhetett a magyarországi missziós tapasztalatai helyszínére, és találkozhatott azokkal a régen látott testvérekkel, akikkel a korábbi munkássága idején már együtt szolgált Kétegyházán, vagy akik éppen akkor tették meg az első lépéseiket Isten felé.

A bibliai előadásokat november 6-án és 13-án két életmódprogrammal vezettük be. Ennek során háziorvos testvéreink, dr. Demény János és dr. Horváth Balázs a vegetáriánus táplálkozás pozitív élettani hatásairól, illetve gyógyító szerepéről beszéltek – pl. glutén- és laktózérzékenység esetén. Az egészségügyi előadásokat követően ételbemutató és ételkóstoló tette még szemléletesebbé a szép számban megjelenő érdeklődők számára az elhangzottakat.

A bibliai programot sajnos kisebb érdeklődés kísérte, mint azt az életmód-előadások esetében tapasztaltuk. Azok a vendégek azonban, akik részt vettek az evangelizáción, hálájuknak adtak hangot, hogy hallhatták Isten megszólító Igéjét, illetve az emberi szív ajtaján zörgető Jézust bemutató tanulságos történeteket. Hálásak vagyunk a jó Istennek, hogy voltak olyan vendégek is, akik a szomszédos két városból, Gyuláról és Békéscsabáról jártak ki Kétegyházára, hogy hallhassák az evangéliumi üzenetet, amelynek középpontjában a Krisztusban elrejtett élet szépsége és Isten legnagyobb ajándéka: az örök élet reménysége volt.

Az evangelizációs időszak első szombatján Szász testvér a gyulai gyülekezetben tartott hitmélyítő napon szólta az Igét, így ott találkozhatott a körzet azon gyülekezeteivel is, amelyekre idén nem terjedt ki a missziós szolgálata.

A két hétvégére meghirdetett kétegyházi program közti hétköznapokon – hétfőn és csütörtökön – az egyházunk gyulai szeretetotthonában szerveztünk meg evangelizációs istentiszteleteket „Kettesben Istennel” címmel. Azt céloztuk meg a programmal, hogy az idősek otthona nem adventista lakóit szólítsuk meg, arra a fontos kérdésre keresve választ, hogy kiben is bízhatunk ebben a sok ellentmondással terhelt világban. Az otthonban élő testvéreink is örömmel csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez, és kifejezték elkötelezettségüket, hogy a jövőben is szeretnének fáradozni a lakótársaikért.

Hálával tekintünk arra, hogy Szász Ernő testvér körzeti lelkészi munkája, valamint a romániai könyvkiadó magyar szerkesztőségének koordinálása mellett elvállalta ezt a szolgálatot értünk, és ezúton is kívánjuk, hogy az Istentől kapott lelki ajándékaival még sokáig hirdethesse az életadó Igét!

 

Czinkota András

a gyulai körzet lelkésze


 
#2018_12/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“

Tovább az úton a cél felé!

2021. Június 28.

A Tiszavidéki Egyházterület egy újabb mérföldkőhöz érkezett 2021. június 20-án, amikor a gyülekezetek küldöttei megválasztották az egyházterület vezetőtestületét a következő négy évre.

Isten drága gyermekei
-

Így kedveskedtünk a gyerekeknek Gyulán

2021. Június 28.

Május 8-án a gyulai gyülekezet megnyitotta kapuját mindazok előtt, akik már régóta vártak erre a napra.