„Csalódástól a győzelemig”

„Csalódástól a győzelemig”

Beszámoló a kondorosi őszi ifjúsági alkalomról

„Gyertek, gyűljünk össze!“, Szerző: Dániel Linda - 2018. December 04. 489

November 10-én regionális ifjúsági napot tartottunk családias légkörben Kondoroson. A nap témája a „Csalódástól a győzelemig” címet kapta. Ennek keretében Osvald László tartott előadást, érintve az 1844-es csalódást, valamint egy személyes tapasztalatáról is beszámolt nekünk. Ezt követően Palotás Kristóf mutatta be 5 pontban, hogyan lehet eljutni a csalódástól a győzelemig a mi Megváltónkra támaszkodva.

Az istentisztelet után egy interjú keretében 3 önkéntes fiatal számolt be személyes tapasztalataikból arról, hogyan érinti őket a nap témája, mit jelent ez a kapcsolatokban, és milyen célt határoztak meg ezek alapján a jövőre nézve.

A délutáni alkalommal kis csoportokban a Bibliából néztünk meg példákat, személyeket, akik különböző mértékben csalódhattak, és végül mégis hogyan jutottak győzelemre. Az ő életútjukon keresztül is erősödhetünk a hétköznapokban.

Természetesen a közös étkezés, beszélgetés sem maradhatott el délben, amelyet egy sétával folytattunk, hiszen gyönyörű időnk volt aznap. Az esti vacsora után, kicsit kevesebb létszámmal ugyan, de az orosházi Gyopárosfürdőben tölthettünk el együtt egy kellemes beszélgetős-feltöltődős estét.

 

Dániel Linda

Kondoros


 
#2018_12/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“

Tovább az úton a cél felé!

2021. Június 28.

A Tiszavidéki Egyházterület egy újabb mérföldkőhöz érkezett 2021. június 20-án, amikor a gyülekezetek küldöttei megválasztották az egyházterület vezetőtestületét a következő négy évre.

Isten drága gyermekei
-

Így kedveskedtünk a gyerekeknek Gyulán

2021. Június 28.

Május 8-án a gyulai gyülekezet megnyitotta kapuját mindazok előtt, akik már régóta vártak erre a napra.