A zenekar játszik tovább…

A zenekar játszik tovább…

Ötletek a misszióra, Szerző: Molnár Miklós - 2018. December 03. 513

23 évesek vagyunk már. Két év múlva tervezzük a megemlékezést és a hálaadást, ha elérjük a 25-öt. Nagy idő ez egy amatőr együttes életében. Kicsit belegondoltam, és nem tudom munkának, feladatnak, de még szolgálatnak sem nevezni az Adventi Rézfúvós Kamaraegyüttes tevékenységét. Inkább öröm, hobbi, szórakozás, kedvtelés. Valami belső kényszer hajt minket, életelemünk a fúvószene, megszállottak, fanatikus rajongók vagyunk. Érezzük, tapasztaljuk az áldást, nem tudunk elég hálásnak lenni érte Istennek.

Értek bennünket veszteségek is a közelmúltban. Voltak, akik nem szerettek volna tovább velünk zenélni. Talán majd újra csatlakoznak hozzánk. Volt, aki szeretett volna, de máshogy alakult. Legközelebb majd az új Jeruzsálemben fújunk vele együtt.

Örülünk az utánpótlásnak, annak az öt fiatalnak, akik hasonlóan lelkesek, mint mi, régi motorosok, és már most látjuk, hogy nemsokára ők lesznek a szólamvezetők. Örülünk a két lelkes kislánynak, akik még nem ülnek köztünk, de már nagyon készülnek rá. Örülünk az idősebbeknek is, szép dolog, hogy általános iskolásoktól a nyugdíjasig minden korosztály képviselteti magát.

Néhány hete Erdélyben töltöttünk egy hétvégét Várhegyen, Maros megyében. A helyi indulófélben lévő zenekar hívott meg minket, hogy lelkesítenénk egy kicsit a sok fiatallal tarkított együttesüket. Enni kaptunk rendesen, az ottani vendégszeretetet mindig megemlegetjük. Jó volt együtt zenélni a régi és új ismerősökkel. Érdekes volt tapasztalni, hogy ott majdnem minden faluban olyan imaház található, amilyen nálunk csak a nagyobb városokban. Emberek is járnak az imaházakba, nem kevesen, általában annyian, amennyi a befogadóképességük. Szombat délutánra is eljönnek, még talán egy kicsit többen is, mint délelőttre, és természetesen péntek estére is.

Régi kedves barátunkkal, Vasile Casan testvérrel is találkoztunk, aki hivatásos zenész, karmester, igazgató, és ha alkalom adódik, mindig foglalkozik velünk. Együtt próbáltunk, szolgáltunk Mezőfelén, tanított, fejlesztett minket nagy-nagy szívvel, szeretettel, szakértelemmel és türelemmel.

Így karácsony táján elég zsúfoltak a szombatjaink, sokszor a vasárnapok is, de egy-egy hétköznapra is becsúszik hol egy jótékonysági koncert, hol egy temetés. El sem tudunk mindent vállalni, előfordul, hogy már decemberben leegyeztetünk egy következő év decemberi szolgálatot.

Hálásak vagyunk a gyülekezeteknek, az egyházterületnek, az uniónak a meghívásokért és a támogatásokért. Az elmúlt évben sikerült egy kicsit enyhítenünk a hangszerkészletünk régi, elavult állapotán. Még lenne mit fejleszteni ezen a téren, de hisszük, hogy a jó Isten ezután is megsegít majd, ahogyan eddig is tette.

 

Molnár Miklós

Bózsva


 

Ajánljuk a testvérek figyelmébe a honlapunkat, amelyet igyekszünk naprakész állapotban tartani:
www.zengakurt.hu

 

Szeretettel látunk benneteket is a koncertjeinken:

– 2018. december 15-én, délután Miskolcon adunk jótékonysági hangversenyt a Megyei Kórház javára. (A pontos helyszín és időpont néhány napon belül a honlapunkon lesz.)

– 2018. december 22-én 16:30-tól Nagyúton, a faluházban játszunk egy jótékonysági hangversenyen az egyik helyi beteg gyerek javára.

– 2019. január 5-én 15 órai kezdettel tartunk újévi koncertet Bózsván, a faluházban.


 
#2018_12/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Kitekintő
Új

Vastag füstréteg, amíg a szem ellát…

Október 19.

Most is jól emlékszem rá, hogy milyen mélyen érintett, amikor tavaly az amazonasi esőerdőket vagy éppen az Ausztráliát érintő súlyos tüzekről hallottam. Minden nap imádkoztunk itthon... Akkor még nem gondoltam arra, hogy egyszer én is érintett lehetek.

Ötletek a misszióra
Új

Megbillent a világ

Október 19.

A feladatunk most nehezebb, mint bármikor, hiszen a járványügyi helyzet rendkívüli kihívásokat okozott. A változások mindenkire hatással vannak – ha ehhez nem tudunk rugalmasan igazodni, ha elakadunk egy-egy fejlődési fázisban, akkor sűrűsödnek a konfliktusok...