A lélek lélegzetvétele - az imádság

A lélek lélegzetvétele - az imádság

Ötletek a misszióra, Szerző: Czinkota Andrásné - 2018. December 03. 379

A fenti címmel hirdette meg a gyulai gyülekezet az első Keresztény Művészeti Estet 2018. november 3-ára. Horváth Attila testvér szervezte a programot, és a jó Isten kötötte csokorba a jelentkezők által kiválasztott prózát és verseket, amelyek az imádság témakörében születtek Ady Endre, Assisi Szent Ferenc, Dsida Jenő, Fekete István, Reményik Sándor, Páskulyné Kovács Erzsébet és Tamaska Gyula tollából. A költemények mellett ének- és zeneszámok is megszólaltatták az Istenhez forduló lélek fohászait.

Nekem most külön tetszett, hogy Attila a prózai műsorszámok előtt a szerzők életrajzát is röviden felvázolta. Így azt is megtudhattuk, hogy a XIII. századtól kezdve a közelmúltig, közel 800 év alatt keletkeztek az előadott művek.

Az imádság fontosságára hívta fel a jelenlévők figyelmét Czinkota András, a gyülekezet lelkésze, aki a Szentírás gondolataira irányította a hallgatók figyelmét „Kiálts hozzám, és megfelelek..." (Jeremiás 33:3) címmel.

Terveink szerint negyedévente szeretnénk folytatni a Keresztény Művészeti Estet, amikorra újra meghívhatjuk irodalomkedvelő ismerőseinket és barátainkat is.

 

Czinkota Andrásné

Sarkad


 
#2018_12/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Online szombatiskolát… gyerekeknek?!

Január 12.

Abban az időben, amikor én kislány voltam, a mese szó hallatán sorokba rendezett betűk jelentek meg a képzeletemben vidám képekkel illusztrálva, az orromban pedig már-már éreztem a könyv illatát. A játék alatt hajas babát, építőkockát vagy egy izgalmas társasjátékot értettem.

A hála szavai
Új

Hogyan értékeljük a fehérgyarmati jótékonysági koncertet?

Január 12.

Amint már korábban említettük, ez a 2020-as év komoly kihívások elé állított minket, hiszen a már hagyománnyá vált fehérgyarmati jótékonysági koncertet a megszokott módon nem valósíthattuk meg.