A remény beköltözött Miskolcra

A remény beköltözött Miskolcra

Megnyílt a miskolci ReményPont

Ötletek a misszióra, Szerző: Suhaj Renáta - 2018. November 18. 638

A legkisebb miskolci gyülekezet, a miskolc-szirmai közösség tagjakénti arról álmodtunk, hogy bárcsak nyithatnánk egy lelkigondozói irodát a városközpontban.

Hegyes-Horváth Géza egy beszélgetés alkalmával megemlítette a befolyási központok pályázati lehetőségét. Azonnal reagáltunk, és megegyeztünk abban, hogy elindítjuk a folyamatot. Mivel a befolyási központok működtetésének egyik feltétele az önfenntartás, piackutatást végeztünk. A tevékenységek kiválasztásánál figyelembe vettük a lehetséges alkalmazottak lelki ajándékait.

A nyári szabadság alatt megírtuk a pályázatot. Sietni kellett, hogy 2017 szeptemberében a területi bizottság elé vihessük jóváhagyásra. Decemberig az unió, a divízió és a generálkonferencia bizottsága is megszavazta a pályázatot.

2017. december 15-én Debrecenben a Hetednapi Adventista Egyház (Ócsai Tamás egyházelnök képviseletében) megalapította a ReményPONT Nonprofit Kft.-t, és meghatározta annak tevékenységi körét. A bérleti szerződést a Miskolc Holding Zrt.-vel idén márciusban írtuk alá, a kulcsokat pedig áprilisban kaptuk kézhez. A bérlemény rossz állapota miatt felújítási munkák következtek. A berendezést gondosan meg kellett tervezni és úgy elkészíttetni, hogy minden zárható legyen az esti foglalkozásokra és az új gyülekezetre tekintettel.

2018. november 8-án megtörtént, amiről álmodtunk: megnyitottunk. Az ünnepélyes alkalmon vendégeink kóstolgathattak is a későbbiek folyamán értékesíteni kívánt egészséges termékekből.

Mit vehettek igénybe, ha ellátogattok hozzánk?

  • Sószobát szín- és zeneterápiával.

  • Masszázst, hát- és testmasszázst, frissítő talpmasszázst gyógyító hatású olajokkal vagy krémekkel, életmód-tanácsadással és állapotfelméréssel grátisz!

  • Oxigénterápiát, amit diákoknak vizsgák előtt, betegeknek vagy bárkinek ajánlunk, aki szeretne frissebben gondolkozni, illetve gyógyulni.

Boltjaink:

  • A keresztény könyvesboltban értékes lelki olvasmányokat kínálunk felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, valamint lelki beszélgetések lehetőségét.

  • A vegetáriánus élelmiszerboltban friss bekecsi pékáruval és egészséges élelmiszer termékcsoporttal várjuk a hozzánk ellátogatókat.

Címünk: Miskolc, Széchenyi u. 56.

Köszönjük a szirmai kis csapat szorgalmas és imádságos munkáját, a miskolci „A” és „B” gyülekezet segítségét, az egyházterület vezetőségének a bátorítást, a támogatást és a szoros együttműködést, az unióvezetőség támogatását és jóindulatát, a bizottságoknak a jóváhagyást és legfőképpen az Úr vezetését és azt a rengeteg csodát és áldást, amit a munka és az intézkedés alatt élvezhettünk.

Köszönjük az eddigi imáitokat! Továbbra is szükségünk lesz rájuk.

 

a miskolci ReményPont munkatársai


 
#2018_11/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Online szombatiskolát… gyerekeknek?!

Január 12.

Abban az időben, amikor én kislány voltam, a mese szó hallatán sorokba rendezett betűk jelentek meg a képzeletemben vidám képekkel illusztrálva, az orromban pedig már-már éreztem a könyv illatát. A játék alatt hajas babát, építőkockát vagy egy izgalmas társasjátékot értettem.

A hála szavai
Új

Hogyan értékeljük a fehérgyarmati jótékonysági koncertet?

Január 12.

Amint már korábban említettük, ez a 2020-as év komoly kihívások elé állított minket, hiszen a már hagyománnyá vált fehérgyarmati jótékonysági koncertet a megszokott módon nem valósíthattuk meg.