Variációk egy szombatiskolára

Variációk egy szombatiskolára

A debreceni ifjúsági szombatiskolai napról

„Gyertek, gyűljünk össze!“, Szerző: Restás Márta - 2018. November 18. 213

Szeretem, mert egyszerű, nem hivalkodó. Szeretem, mert vidámmá tesz. Szeretem, mert mindig van ideje rám. Szeretem, mert segít közösséget építeni. Szeretem, mert átlátható. Szeretem, mert tanácsai mindig segítenek. Szeretem, mert van humora. Szeretem, mert sokszor vigasztal. Szeretem, mert a segítségével átértékelek dolgokat. Szeretem, mert lelkesít. Szeretem, mert általa az elméleti tudást gyakorlattá tudom tenni. Szeretem a tisztaságát. Szeretem a vigasztalását. Szeretem az örömét. Ő az egyik legjobb barátom. De nem csak az enyém, hanem mindnyájunké. A neve: Biblia-tanulmány.

2018. november 3-án a debreceni Fazekas Mihály utcai gyülekezet egy különleges rendezvénynek adott otthont. Ezen a szombaton tartottuk meg a „Kapcsolat Istennel – újratöltve” elnevezésű konferenciát. Az imaterem megtelt a sokfelől érkezett fiatallal. Mindannyian kíváncsian vártuk a fejleményeket.

Patrick Johnson testvérünk szolgált aznap Isten Igéjéből. Mindenki kapott egy könyvjelzőt, amin a jó kapcsolat és barátság kialakításának 7 állomása szerepelt. Elmagyarázta, hogyan válhat valóra életünkben a Krisztus által bemutatott minta. Ezek a következők voltak:

1. „az üdvözlő szakasz”,

2. „a tények megosztása”,

3. „a véleménycsere”,

4. „osszuk meg érzéseinket”,

5. „osszuk meg hibáinkat” (itt már nagyon fontos a bizalom),

6. „engedjem, hogy a barátom rámutasson a hibáimra” és

7. „a teljes megnyílás, intimitás”.

Az istentisztelet második részében a résztvevők választhattak több kreatív Biblia-tanulmányozó módszer közül. A teljesség igénye nélkül: volt szabaduló szoba; templomépítés kövekből; bizonyos fényképek milyen benyomást tesznek ránk; teszt arról, hogy miért nagyobb a túlélés esélye közösségben, mint egyedül.

A finom ebéd után folytatódott a program. Délután a különböző gyülekezetből érkező testvérek mutattak be kreatív módszereket, amivel érdekessé és színessé lehet tenni a tanulmányt. Aztán a csoportvezetőkkel beszélhettünk arról, honnan jöttek a délelőtti ötletek, hogyan alkalmazhatjuk azokat a saját gyülekezetünkre is. Estébe nyúlóan lett vége az alkalomnak, de ezt senki nem bánta. A hajdúhadházi BlesSings együttes szolgálatának köszönhetően nem hiányzott a felemelő zene, Isten dicsőítése sem erről a szép szombatról, amiért köszönetünket fejezzük ki a rendezvény fő szervezőinek: Zarkáné Teremy Krisztának és Palotás Kristófnak.

 

Restás Márta

Debrecen


 
#2018_11/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Magvetés a magtárban

Június 29.

Kedves testvérek, friss örömünket szeretném megosztani veletek.

Ötletek a misszióra
Új

Több száz csomagnyi segítség

Június 29.

A koronavírus-járvány számos hatással volt az egész világra, így Magyarországra is. Az elmúlt hónapokban sokan vesztették el a munkájukat, és ennek kapcsán családok megélhetése került veszélybe.