A Vigasztaló eljövetele – időszerűbb, mint valaha…

A Vigasztaló eljövetele – időszerűbb, mint valaha…

Mit olvassunk ma?, Szerző: Hegyes Csilla - 2018. Október 22. 234

Ugye, rajtam kívül mindenki teljesen tisztában van azzal, hogy bolygónk lakói a posztmodern utáni érában élnek, s erre a korszakra talán a pluralizmus a legjellemzőbb? Akkor jó.

Tehát. Magától szökken elénk a kérdés: időszerű lehet-e egy olyan könyv manapság, aminek üzenete csaknem száz évvel ezelőtt íródott? (Egészen pontosan: 96 éve.)

NEM! Vágná rá mindenki (és mosolyogna is magában, elnézően). Rajtam kívül.  

Én ezt a könyvet a rajongásig szerettem, már amikor fordítottam. Alapos, gondos, aprólékos munka ez az adventista úttörők egyik tudós elméjétől, LeRoy Edwin Froomtól.

Képzeljétek, többek között neki köszönhetjük, hogy a Hetednapi Adventista Egyházban megalapozódott a Szentlélekről, mint isteni személyről szóló igazság tantétele és az erről való meggyőződés.

Azon kívül, hogy pontos, részletes, átfogó munkát végzett, azt is elmondhatjuk róla, hogy nagyon szívhez szólóak a gondolatai. Teológiai fejtegetései sohasem szárazak, hanem tele vannak szívvel és tűzzel. Minden szavából éreztem, hogy teljes lélekkel volt ott, lelkesedését, hitét, szenvedélyes szeretetét öntötte bele ezekbe a gondolatokba. Ezt nem lehetett nem észrevenni fordítás közben, és hiszem, hogy minden olvasó érezni fogja, hogy olyan szerző sorait olvassa, aki szíve mélyéből is hitte, amit megfogalmazott.

A Szentlélek, mint tűz, mint víz; a Szentlélek, mint Vigasztaló, egyéni életünk és egyházunk egyetlen reménysége – Jézus eljövetele felé közeledve inkább, mint bármikor! Nagyon erősen szól ez az üzenet a feje tetejére fordult világunkban.

Rám nagyon mélyen hatott, és soha nem éreztem még ennyire a rajtam kívül álló erő segítségének szükségességét, mint amikor ezt a könyvet fordítottam. Ez a feladat hatalmasabb volt nálam. Ám készen lett, és nagyon hálás vagyok; a plafonig ugrottam örömömben, amikor pár hete megjelent a könyv, és a finom, ízléses borítót megláttam. Olvassátok minél többen – sokan!

Szeretettel készült – bizonyára minden közreműködő részéről –, az én részemről garantáltan.

 

Hegyes Csilla

Debrecen


 

Szeretnétek megvásárolni a könyvet?

Akkor keressétek a gyülekezeti traktátosoknál vagy az Advent Kiadó honlapján:

http://adventkiado.hu/teologiai-es-hitelvi-kiadvanyok/2385-a-vigasztalo-eljovetele.html


 
#2018_10/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Kitekintő
Új

Vastag füstréteg, amíg a szem ellát…

Október 19.

Most is jól emlékszem rá, hogy milyen mélyen érintett, amikor tavaly az amazonasi esőerdőket vagy éppen az Ausztráliát érintő súlyos tüzekről hallottam. Minden nap imádkoztunk itthon... Akkor még nem gondoltam arra, hogy egyszer én is érintett lehetek.

Ötletek a misszióra
Új

Megbillent a világ

Október 19.

A feladatunk most nehezebb, mint bármikor, hiszen a járványügyi helyzet rendkívüli kihívásokat okozott. A változások mindenkire hatással vannak – ha ehhez nem tudunk rugalmasan igazodni, ha elakadunk egy-egy fejlődési fázisban, akkor sűrűsödnek a konfliktusok...