A Vigasztaló eljövetele – időszerűbb, mint valaha…

A Vigasztaló eljövetele – időszerűbb, mint valaha…

Mit olvassunk ma?, Szerző: Hegyes Csilla - 2018. Október 22. 504

Ugye, rajtam kívül mindenki teljesen tisztában van azzal, hogy bolygónk lakói a posztmodern utáni érában élnek, s erre a korszakra talán a pluralizmus a legjellemzőbb? Akkor jó.

Tehát. Magától szökken elénk a kérdés: időszerű lehet-e egy olyan könyv manapság, aminek üzenete csaknem száz évvel ezelőtt íródott? (Egészen pontosan: 96 éve.)

NEM! Vágná rá mindenki (és mosolyogna is magában, elnézően). Rajtam kívül.  

Én ezt a könyvet a rajongásig szerettem, már amikor fordítottam. Alapos, gondos, aprólékos munka ez az adventista úttörők egyik tudós elméjétől, LeRoy Edwin Froomtól.

Képzeljétek, többek között neki köszönhetjük, hogy a Hetednapi Adventista Egyházban megalapozódott a Szentlélekről, mint isteni személyről szóló igazság tantétele és az erről való meggyőződés.

Azon kívül, hogy pontos, részletes, átfogó munkát végzett, azt is elmondhatjuk róla, hogy nagyon szívhez szólóak a gondolatai. Teológiai fejtegetései sohasem szárazak, hanem tele vannak szívvel és tűzzel. Minden szavából éreztem, hogy teljes lélekkel volt ott, lelkesedését, hitét, szenvedélyes szeretetét öntötte bele ezekbe a gondolatokba. Ezt nem lehetett nem észrevenni fordítás közben, és hiszem, hogy minden olvasó érezni fogja, hogy olyan szerző sorait olvassa, aki szíve mélyéből is hitte, amit megfogalmazott.

A Szentlélek, mint tűz, mint víz; a Szentlélek, mint Vigasztaló, egyéni életünk és egyházunk egyetlen reménysége – Jézus eljövetele felé közeledve inkább, mint bármikor! Nagyon erősen szól ez az üzenet a feje tetejére fordult világunkban.

Rám nagyon mélyen hatott, és soha nem éreztem még ennyire a rajtam kívül álló erő segítségének szükségességét, mint amikor ezt a könyvet fordítottam. Ez a feladat hatalmasabb volt nálam. Ám készen lett, és nagyon hálás vagyok; a plafonig ugrottam örömömben, amikor pár hete megjelent a könyv, és a finom, ízléses borítót megláttam. Olvassátok minél többen – sokan!

Szeretettel készült – bizonyára minden közreműködő részéről –, az én részemről garantáltan.

 

Hegyes Csilla

Debrecen


 

Szeretnétek megvásárolni a könyvet?

Akkor keressétek a gyülekezeti traktátosoknál vagy az Advent Kiadó honlapján:

http://adventkiado.hu/teologiai-es-hitelvi-kiadvanyok/2385-a-vigasztalo-eljovetele.html


 
#2018_10/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“

Tovább az úton a cél felé!

2021. Június 28.

A Tiszavidéki Egyházterület egy újabb mérföldkőhöz érkezett 2021. június 20-án, amikor a gyülekezetek küldöttei megválasztották az egyházterület vezetőtestületét a következő négy évre.

Isten drága gyermekei
-

Így kedveskedtünk a gyerekeknek Gyulán

2021. Június 28.

Május 8-án a gyulai gyülekezet megnyitotta kapuját mindazok előtt, akik már régóta vártak erre a napra.