„Mire lenne szükségetek? Mi megoldjuk!”

„Mire lenne szükségetek? Mi megoldjuk!”

Összefogás a Nyírségben

Ötletek a misszióra, Szerző: Bálint György - 2018. Október 07. 112

„Kell egy csapat” – jelentette ki Minarik Ede abban a bizonyos régi magyar filmben. Szeretném veletek, olvasó testvéreimmel, megosztani azt az örömömet, hogy itt a Nyírségben is van egy csapat. No, nem a labdarúgás most már modernebb színvonalán nagyszerű eredmények elérésére állt össze, hanem egy nagyon fontos szolgálat betöltésére.

Ez a csapat 8–12 fővel segít (mikor hányan érnek rá) egy-egy vasárnap különféle munkálatok elvégzésében a szükségben lévőknek. A szakemberek és a segítőik kb. 2000 óta már sok ilyen szolgálatot elvégeztek. Volt ebben favágás, kerítésfestés, tetőcsere, vízvezetékhez árokásás stb.

Sokszor nagy szükséget elégít ki a közös tevékenység a szolgálat örömével, de emberi és testvéri kapcsolatokat is épít. Ez nemcsak a régi idők falusi vagy testvéri összefogását idézi fel, hanem azt is megmutatja, hogy milyen sokféle területen és módon lehetséges segítséget nyújtani.

Hajrá, fiúk! Örülünk, hogy vagytok, mert nagy szükség van a munkátokra. Így tovább, és Istenünk adjon hozzá nektek sok erőt!

 

Bálint György

lelkész


 
#2018_10/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

A hála szavai
Új

Felolvasások tizedeinkhez és hálaadományainkhoz

Május 18.

Miért is adhatunk hálát a jó Istennek az elmúlt egy hétből? Ha gyorsan végigpörgetjük az eseményeket, jó érzés látni, hogy a Mindenható milyen sokszor megóvott minket bajtól, bosszúságtól, gondoskodott rólunk, vagy csempészett be egy-egy apró örömöt a mindennapjainkba.

Isten drága gyermekei
Új

80 snitt és kukacbáb

Május 18.

Pár hete tűnt fel, hogy valami nagyon jó készül a Facebookon a gyerekek számára. Én is rákattintottam, hogy megnézzem a videót a Gyermekszolgálatok oldalon, és akkor fedeztem fel Mihalec Dóri virtuális szombatiskoláit.