„Mire lenne szükségetek? Mi megoldjuk!”

„Mire lenne szükségetek? Mi megoldjuk!”

Összefogás a Nyírségben

Ötletek a misszióra, Szerző: Bálint György - 2018. Október 07. 187

„Kell egy csapat” – jelentette ki Minarik Ede abban a bizonyos régi magyar filmben. Szeretném veletek, olvasó testvéreimmel, megosztani azt az örömömet, hogy itt a Nyírségben is van egy csapat. No, nem a labdarúgás most már modernebb színvonalán nagyszerű eredmények elérésére állt össze, hanem egy nagyon fontos szolgálat betöltésére.

Ez a csapat 8–12 fővel segít (mikor hányan érnek rá) egy-egy vasárnap különféle munkálatok elvégzésében a szükségben lévőknek. A szakemberek és a segítőik kb. 2000 óta már sok ilyen szolgálatot elvégeztek. Volt ebben favágás, kerítésfestés, tetőcsere, vízvezetékhez árokásás stb.

Sokszor nagy szükséget elégít ki a közös tevékenység a szolgálat örömével, de emberi és testvéri kapcsolatokat is épít. Ez nemcsak a régi idők falusi vagy testvéri összefogását idézi fel, hanem azt is megmutatja, hogy milyen sokféle területen és módon lehetséges segítséget nyújtani.

Hajrá, fiúk! Örülünk, hogy vagytok, mert nagy szükség van a munkátokra. Így tovább, és Istenünk adjon hozzá nektek sok erőt!

 

Bálint György

lelkész


 
#2018_10/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Barta Sándorné szülinapja

Szeptember 21.

A kamuti művelődési házban általában evangelizációs előadásokat szoktunk tartani. De nem így volt ez június 21-én. Ezen a napon azért gyűltünk össze az intézmény nagytermében, hogy együtt adjunk hálát Istennek azért, hogy Barta Sándorné Jolánka néni már 90 éve közöttünk van.

„Ez az az út, ezen járjatok.“
Új

Senkit ne hagyjunk magára!

Szeptember 21.

„Mindenre van erőm Krisztusban, aki engem megerősít” – ezzel az alapigével foglalkoztunk a debreceni tanévnyitó istentiszteleten. Bátorítást, erőt vigasztalást meríthettünk a gondolatból, hogy Isten mindig, minden pillanatban készen áll arra, hogy velünk legyen, hogy átsegítsen a kihívásokon...