ADRA-tábor 2018

ADRA-tábor 2018

élménytábor gyerekeknek

Ötletek a misszióra, Szerző: Sitkei Zoltán - 2018. Szeptember 10. 325

Az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány az idei évben is megszervezte Balatonlellén a táborát. Mint ahogyan már több mint 10 éve, most is hátrányos helyzetű háttérből, illetve állami gondoskodásból érkeztek a gyerekek az ország 8 pontjáról. A résztvevőket felnőttek is kísérték, akik segítették a gyerekeket a tábor mindennapi életében.  A tábor programját egy szervezői csapat állította össze, akik annak gyakorlati lebonyolítását is végezték. Kilencedik éve segítették a tábort a norvég Utekontakte Nittedal szervezet önkéntesei, akik egész évben történt munkájukkal megteremtették a tábor anyagi hátterének nagy részét – melyet egyébként a Dunamelléki Egyházterület és magánszemélyek is támogattak –, illetve saját prevenciós programjukkal színesítették a tábort.

A gyermekek általában nem keresztény háttérből érkeztek, így igazán nagy kihívást jelent minden évben: hogyan adjunk át keresztény értékeket nekik. Az áhítatokon elhangzó énekeken, történeteket és az azt követő beszélgetéseken az egyes csapatok mentorai próbálták a tanulságokat közelebb hozni a gyerekekhez. Természetesen a Balaton partján nagy szerepet kapott a fürdés a különféle vízi játékokkal együtt.

A tábor folyamán a programokon történt részvételt, illetve az egymás felé történő pozitív gesztusokat – mint egymás segítését, íz udvariasságot, a tábor rendjének megőrzését… stb. – pontrendszer keretében jutalmazták a szervezők. Az összegyűjtött pontokat aztán a gyerekek a tábor utolsó napján szervezett nagyszabású vásár keretében ajándékokra válthatták be, melynek egy részét szintén norvég barátaink hozták.

Egyik legnagyobb élmény az Adventista Motoros Misszióval való együttműködés révén valósult meg: az ország minden részéről több mint 50 motoros érkezett, akik egy közösségimédia-eseményre reagálva érkeztek, jórészt egymást sem ismerték korábban. Ők vállalták, hogy a gyerekeket járműveikkel kiviszik egy külső helyszínen tartott lovasbemutatóra, és visszaszállítják a táborba.

A cél minden évben az, hogy lelki, érzelmi és fizikai szinten a lehető legtöbbet közöljünk abból a szeretetből, melyben Jézus Krisztus részesít bennünket. Barátságok szövődtek, kapcsolatok erősödtek meg a gyerekek között, illetve a gyermekek és a szervezők között. Hálásak vagyunk Istennek, hogy ebben az élményben évről évre részünk lehet, és másokat is részesíthetünk benne!

 

Sitkei Zoltán

az ADRA Hungary ügyvezető igazgatója


 
#2018_09/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Magvetés a magtárban

Június 29.

Kedves testvérek, friss örömünket szeretném megosztani veletek.

Ötletek a misszióra
Új

Több száz csomagnyi segítség

Június 29.

A koronavírus-járvány számos hatással volt az egész világra, így Magyarországra is. Az elmúlt hónapokban sokan vesztették el a munkájukat, és ennek kapcsán családok megélhetése került veszélybe.