Hogy segítettünk az esőzés károsultjain Romániában?

Hogy segítettünk az esőzés károsultjain Romániában?

A „Remény a vizek felett” - ADRA-projekt

Kitekintő, Szerző: Czinkota Orsolya - 2018. Augusztus 05. 582

Romániát Bukarestben és 20 megyében is sújtotta a 2018. július eleji heves esőzés. Az áradásokat követően megelőző intézkedéseket tett az ADRA azokon a területeken, ahol a legnagyobb volt a csapás.

Nehezen ment a pusztulás felbecsülése, és hatalmas volt a szükség, magyarázta nekünk a román ADRA vezetője: „Sajnos azok az idősek a legsebezhetőbbek és vannak a legnyomorultabb állapotban, akik nem számíthatnak a rokonaik segítségére” – fogalmazta meg a szóvivő.

 

A „Remény a vizek felett” projekt

A román ADRA helyszíni támogatást nyújtott a „Speranțămaipresusde ape” [Remény a vizek felett] elnevezésű projektjével. Miután értesültek a hírekről, és befutottak a segélykérő telefonok is az országból mindenünnen a munkatársaktól, a segélyszervezet gyorsan lépett, hogy támogassa az áradástól sújtott családokat élelmiszerrel, vízzel és tisztálkodó szerekkel.

A romániai Hetednapi Adventista Egyház vezetője, Stefan Tomoiaga megosztotta velünk, mit tesz a közösség az árvíz után, és egyben imát és támogatást kért az egyháztagoktól: „Ebben a nehéz időben a Román Unió közel van a szenvedőkhöz, és szeretettel válaszol az árvíz áldozatainak szükségleteire Moldovában, Erdélyben, Nagy-Havasalföldön, Dobrudzsában és Olténia területein – nyilatkozta Tomoiaga testvér. – Arra biztatom a testvéreimet, hogy nézzenek föl a mennyei Atyánkra a mennyben, akitől mindent kaptunk, és emlékezzenek vissza Megváltónk szavaira: »Jobb adni, mint kapni.«”

Tomoiaga testvér felhívja a gyülekezeti tagokat, hogy aktívan kapcsolódjanak be a károsultakért folytatott segítségnyújtásba: „Eljött az ideje, hogy részt vegyünk ebben a szolgálatban, és vigaszt nyújtsunk a szenvedőknek. A mennyei Atyánk ma hív minket, hogy mi is tegyünk valamit.”

A román ADRA ügyvezető igazgatója, Robert Georgescu szerint a segélyszervezet támogatja a rászorultakat, de mindehhez további segítséget és pénzügyi támogatást kér: „Az ADRA Romania készséggel bekapcsolódott a munkába az összefogásra felhívó kérés után a pusztító esőzés áldozatai számára, sürgősségi humanitárius beavatkozást végez, és erőfeszítéseket tesz az otthonok újjáépítéséhez. Jelenleg mi gondoskodunk a tárgyi és a pénzügyi felajánlásokról, amikre most olyan nagy szükségük van a károsultaknak. Minden önkéntes megtalálhatja a maga helyét e humanitárius beavatkozás során.”

A területi vezetők elmondták, hogy akik csatlakoznának az ADRA csapatához, hogy ők is részt vegyenek a segítségnyújtásban, ezt megtehetik önkéntes munkával, adományokkal (élelmiszer, higiéniai és tisztálkodó szerek, ruhaneműk és lábbelik, takarók és az épületekhez szükséges anyagok odaajándékozásával) vagy anyagi hozzájárulásukkal a „Remény a vizek felett” alapra. „Akik pedig jelen helyzetben csatlakozni szeretnétek az ADRA Romania csapatához, megállapodhatnak a területi képviselőkkel vagy a segélyszervezet projektkoordinátoraival a részletekről” – tájékoztatott a szóvivő.

AZ ADRA a Hetednapi Adventista Egyház globális humanitárius szervezete, és több mint 130 országban nyújt segítséget az egyének életében – etnikai, politikai és vallási hovatartozástól függetlenül.

 

Forrás: Adventist World

Fordító: Czinkota Orsolya

 


 
#2018_08/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“

Tovább az úton a cél felé!

2021. Június 28.

A Tiszavidéki Egyházterület egy újabb mérföldkőhöz érkezett 2021. június 20-án, amikor a gyülekezetek küldöttei megválasztották az egyházterület vezetőtestületét a következő négy évre.

Isten drága gyermekei
-

Így kedveskedtünk a gyerekeknek Gyulán

2021. Június 28.

Május 8-án a gyulai gyülekezet megnyitotta kapuját mindazok előtt, akik már régóta vártak erre a napra.