Sokszínű gyermekbemutató istentisztelet

Sokszínű gyermekbemutató istentisztelet

Isten drága gyermekei, Szerző: Czinkota András - 2018. Augusztus 05. 349

Tavaly ősszel értesültünk arról az örömteli hírről, hogy a gyulai gyülekezet Angliában élő tagja és férje: Eszter és David Wozniak második gyermekét várja. A kisfiú, Dorian Moses november 23-án született meg Lutonban. Az immár kétgyerekes család a nyár egy részét itthon töltötte, és Eszter ekkor fordult hozzánk azzal a kéréssel, hogy szeretnék Doriant a gyulai gyülekezetben felajánlani a jó Istennek.

Az ünnepélyes gyermekbemutató istentiszteletre 2018. július 28-án szombaton délután került sor, amelyen jelen voltak David külföldön élő lengyel családtagjai is. A meghitt hangulatú istentiszteleten alkalomhoz illő, szép ének- és verses szolgálatok hangzottak el Simon Márk testvértől, a gyerekeinktől, Dorian nagypapájától, Marosán György testvértől és a gyülekezetünk énekkarától is.

Az igei tanács Lukács evangéliuma 2:52 alapján a Megváltó gyermekkorába vezetett vissza bennünket, ahol az olvasható, hogy „Jézus gyarapodott bölcsességben és testének állapotában és az Isten és emberek előtt való kedvességben”. Az a lelki és testi fejlődés, ami a gyermek Krisztus életében volt tapasztalható, komoly cél minden hívő szülő részére, hogy kislánya vagy kisfia számára olyan segítséget biztosítson, ami a leginkább lehetővé teszi az „Isten és emberek előtti kedvességben” való fejlődést. „Az Atya a gyermekeket drága kincsként bízta a szüleikre, akiket egy napon visszakér a kezükből. Szánjunk több időt, több gondot és több imát a nevelésükre. Több helyes tanításra van szükségük… Jusson eszedbe, hogy fiaid és lányaid a Mindenható családjának fiatalabb tagjai, akiket az Úr a gondjaidra bízott, hogy a menny számára oktasd és neveld őket. Majd számot kell adnod arról, hogyan teljesítetted szent megbízatásodat. (Ellen G. White: Boldog otthon, 136. o.)

Az elsősorban szülőket, nagyszülőket megszólító igei vezetést követően a jó Isten elé vittük Doriant, illetve az egész családot, és azért imádkoztunk, hogy az Úr különleges áldása kísérje majd a kisfiú életét.

A gyermekbemutató istentiszteletet a jó Isten áldásában bizakodva, illetve a gyülekezet jókívánságait kifejezve zártuk.

 

Czinkota András
a gyulai gyülekezet lelkésze


 
#2018_08/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Online szombatiskolát… gyerekeknek?!

Január 12.

Abban az időben, amikor én kislány voltam, a mese szó hallatán sorokba rendezett betűk jelentek meg a képzeletemben vidám képekkel illusztrálva, az orromban pedig már-már éreztem a könyv illatát. A játék alatt hajas babát, építőkockát vagy egy izgalmas társasjátékot értettem.

A hála szavai
Új

Hogyan értékeljük a fehérgyarmati jótékonysági koncertet?

Január 12.

Amint már korábban említettük, ez a 2020-as év komoly kihívások elé állított minket, hiszen a már hagyománnyá vált fehérgyarmati jótékonysági koncertet a megszokott módon nem valósíthattuk meg.