Hol találom a kincsem?

Hol találom a kincsem?

Biblia-tábor Nyírpazonyban

Ötletek a misszióra, Szerző: Szemők Valéria - 2018. Augusztus 05. 244

Gyülekezetünk 2018. július 16 és 21. között szervezett első ízben Biblia-tábort a nyírpazonyi gyerekek számára. 35 gyerek vette birtokába egy hétre a község könyvtárát, az Elek-kúriát és annak ligetes parkját. A gyönyörű helyszín ideális volt a sportfoglalkozások, a kézműveskedések lebonyolítására meg az önfeledt játékra és a bibliai történetek segítségével az igazi Kincs megtalálására.

A jó Isten különös gondoskodását érezhettük egész héten át: szép, napsütéses napokat adott egy zivataros nap kivételével, de az eső is a javunkat szolgálta, erősítette a közösséget, hiszen a záportól behúzódva a könyvtár patinás épületébe a közös játék tapasztalatokkal gazdagított kicsit és nagyot egyaránt.

Minden reggel a zászlófelvonás alkalmával lelkesen énekelte a kis csapat a tábor mottóénekét: „Jézus mondta: élj, hogy adj és boldog légy. Gyűjtsd a kincset a mennyben, ahol nem romlik meg. Adj! Segíts másokat!...” Öröm volt számunkra, hogy az énekes füzetben már az első nap délutánjára találtak a gyerekek kedvenc énekeket maguknak. Délelőttönként a bibliai történeteket a csoportvezetők jelenítették meg a kicsik bevonásával, majd a feldolgozást még egy-egy módszertani játék előzte meg, mely ráhangolta őket a beszélgetésre. A táborlakók négy történeten keresztül ismerték meg, hogy ki az igazi Kincs (a szántóföldbe rejtett kincsen, a bolond gazdagon, a gazdag ifjún és a Máté elhívásán keresztül), hogyan lehet megtalálni, és mennyire szomorú, ha valakinek nem sikerül rábukkannia, mert fontosabb számára a földi kincs.

A délutáni program slágerei a focibajnokságok és a zsetonszerző játékok voltak, és erejüket, ügyességüket is kipróbálhatták a gyerekek a fára mászásban és a kötélhúzásban.

A táborzárást szombaton tartottuk a gyülekezet imaházában, amire meghívtuk a szülőket és a nagyszülőket. A gyermekek a megismert történeteket elevenítették fel csoportonként, majd lelkesen zengték az énekeket és az aranymondásokat. Végül közös ebéddel és örömteli beszélgetésekkel zártuk a Biblia-táborunkat.

Hála és dicsőség Istennek, hogy a gyerekek találkozhattak az igazi Kinccsel, megtapasztalhatták Jézus szeretetét! Boldogok voltunk, hogy a táborozók nagyon rövidnek tartották ezt az egy hetet, mert szívesen táboroztak volna még. Ez ad újabb erőt mindannyiunknak a jövőre nézve, és hisszük, hogy Isten is segíti a további terveinket és szolgálatunkat.

 

Szemők Valéria

Nyírpazony

 


 
#2018_08/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Online szombatiskolát… gyerekeknek?!

Január 12.

Abban az időben, amikor én kislány voltam, a mese szó hallatán sorokba rendezett betűk jelentek meg a képzeletemben vidám képekkel illusztrálva, az orromban pedig már-már éreztem a könyv illatát. A játék alatt hajas babát, építőkockát vagy egy izgalmas társasjátékot értettem.

A hála szavai
Új

Hogyan értékeljük a fehérgyarmati jótékonysági koncertet?

Január 12.

Amint már korábban említettük, ez a 2020-as év komoly kihívások elé állított minket, hiszen a már hagyománnyá vált fehérgyarmati jótékonysági koncertet a megszokott módon nem valósíthattuk meg.