Örömünnepek Nyíregyházán

Örömünnepek Nyíregyházán

„Gyertek, gyűljünk össze!“, Szerző: Ágoston József - 2018. Július 25. 163

2018. július 07-én a gyülekezet tanúja lehetett az emberi élet legnagyobb döntésének: két testvérnő kötött aznap szövetséget az Úrral.

Havasi Gusztávné Julika gyermekkorában édesanyjával járt a gyülekezetbe, de sajnos az élet vihara más irányba sodorta. Hála a Mindenhatónak, hogy az elvetett mag a szívében maradt, és a Lélek által újjá éledt. Testvérnőnk nagy vágyakozással készült erre az alkalomra, és vett részt az alámerítéses keresztségben.

Kokas Attiláné Margó a nyíregyházi gyülekezetben jutott döntésre, és kezdte el a keresztségre való felkészülést, majd a mátészalkai körzetbe került gyermekeivel, és ott folytatta a tanulást. Margó is nagy örömmel várta ezt a napot, és kötött szövetséget Istennel.

Ezen az ünnepélyes alkalmon Várhelyi Zoltán lelkész testvér hirdette az Igét, és Bálint György lelkész testvér végezte az alámerítés szolgálatát. A Szabolcsi Adventista Vegyeskar, a fehérgyarmati fúvósok és az énekkaruk, valamint a gyülekezeti tagok szolgálatai tették még emlékezetesebbé a keresztségi istentiszteletet.

 

2018. július 14-én pedig presbiterszentelési istentiszteletnek örülhettünk. Ifj. Horváth Ferenc testvér – aki a nyíregyházi közösség tagja és őszinte, buzgó szolgálattevője – a gyülekezeti bizottság javaslatára, melyet a testvérek is támogattak, presbiterré való felszentelésben részesült. A felszentelési istentiszteletet Ócsai Tamás unióelnök testvér tartotta. Tovább gazdagította ezt az alkalmat a Szabolcsi Adventista Vegyeskar énekszolgálata és több testvér versmondása.

Hálásak vagyunk Istennek az újabb generáció előrelépéséért! A felszentelési imádságban a körzetből jelenlévő lelkészek és presbiterek gyűrűjében kértünk áldást új szolgatársunkra, valamint Zsuzsikára, a feleségre és három aranyos gyermekükre.

Isten áldja meg testvéreink életét és szolgálatát!

 

Ágoston József


 
#2018_07/2

A szerzőről


Ágoston József

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Magvetés a magtárban

Június 29.

Kedves testvérek, friss örömünket szeretném megosztani veletek.

Ötletek a misszióra
Új

Több száz csomagnyi segítség

Június 29.

A koronavírus-járvány számos hatással volt az egész világra, így Magyarországra is. Az elmúlt hónapokban sokan vesztették el a munkájukat, és ennek kapcsán családok megélhetése került veszélybe.