Adventista kórus a Békés-tarhosi Zenei Fesztiválon

Adventista kórus a Békés-tarhosi Zenei Fesztiválon

Ötletek a misszióra, Szerző: Kovács Istvánné - 2018. Július 15. 239

2018-ban már 45. alkalommal rendezték meg a Békés-tarhosi Zenei Napok rendezvénysorozatát. Az 1976 óta minden évben nyár elején megszervezett zenei fesztivál gyökerei még 1946-ra nyúlnak vissza: ekkor indult el a Tarhosi Énekiskola. Az egykori Énekiskola 2007-ben megkapta a Magyar Örökség Díjat, mellyel a díj odaítélői elismerték a Gulyás György által megteremtett zenepedagógiai értéket.

Az évenként megrendezett fesztivál a magyarság–műveltség–zeneiség hármas egységében működik, építve az egykori Tarhosi Énekiskola hagyományain. A nemzetközi hírű és külföldön is gyakran oktató-koncertező mesterek, művésztanárok tanfolyamaira sok tehetséges fiatal jön el nem csak Magyarországról, de Európa más országaiból is. 2016-ban a Tarhosi Énekiskola pedig felkerült a Magyar Értéktárba.

A fesztivál része volt a június 23-án (szombaton) 3 órakor kezdődő XV. Békés-tarhosi Kórustalálkozó a békési református templomban. Az adventista énekkar 2017-ben jótékonysági hangversennyel mutatkozott be Békés városának, ezután kaptunk mi is meghívást a fesztiválra. Most négy másik énekkar mellett szerepeltünk a kórustalálkozó programjában.

A templom megtelt, és felcsendült a zenei napok fanfárja. A fellépő kórusok tudásuk legjavát hozták. A Kodály Zoltán gyermekkórus Pörneki Attila vezetésével méltó utódként énekelte a Halleluja kánont a Hunyadi Véndiák Kórus Hallelujája után.

Utolsóként lépett fel a Hetednapi Adventista Egyház Békés-Csongrád megyei kórusa. Lelkes amatőrökként elnyerték a közönség tetszését és a többi fellépő kórus rokonszenvét. Az adventi reménységről énekeltek az 5–600 fős hallgatóságnak. Befejezésül a résztvevő kórusok együtt zengték a „Szent az Isten, szent, szent” című ismert éneket Attila vezényletével. A hallgatóság vastapssal fejezte ki a köszönetét az énekeseknek. A felemelő alkalom után csupa mosolygó embert láthattunk kilépni a templomból.

 

Hála Istennek! Köszönet minden kórustagnak, aki hangjával, idejével, tanulással kitartóan dolgozik azért, hogy újabb hasonló alkalmakon énekelhessünk a hitünkről. Tegyétek különlegessé ezt a kórust! Köszönet Pörneki Attilának. Szép, jó és fontos a munkád, amit a kórusért végzel. Isten áldjon meg mindannyiótokat!

 

Kovács Istvánné

 

Ezen a videón nézhetjük meg a Békés-tarhosi Kórustalálkozót – érdemes, mert olyan gyönyörűen énekeltek a kórusok:

https://www.facebook.com/bekestv/videos/1726026014117250/

42:23. a gyerekkórus,

1:10:57. a Békés-Csongrád megyei kórusunk,

1:37:39. az összevont kórus éneke.


 
#2018_07/1

A szerzőről


Kovács Istvánné

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Magvetés a magtárban

Június 29.

Kedves testvérek, friss örömünket szeretném megosztani veletek.

Ötletek a misszióra
Új

Több száz csomagnyi segítség

Június 29.

A koronavírus-járvány számos hatással volt az egész világra, így Magyarországra is. Az elmúlt hónapokban sokan vesztették el a munkájukat, és ennek kapcsán családok megélhetése került veszélybe.