„Hozzád száll imánk…”

„Hozzád száll imánk…”

Isten drága gyermekei, Szerző: Hegyes Csilla - Április 20. 58

A debreceni Munkácsy utcai gyülekezet épülete is zárva van immár hónapok óta… Bármikor, ha átmegyek virágot locsolni, összeszorul a szívem, és sírni támad kedvem az üres teremben. De annál nagyobb az örömöm amiatt, hogy a közösség él, és a nehézségek ellenére összezár. Az épület bezár, a közösség összezár…

Elmagyarázom.

Idén, a január 9–19. közötti időszakban sokan részt vettünk a Zoom segítségével a tíznapos imaközösség alkalmain. Amikor az utolsó esténk volt, és az utolsó imádság is elhangzott, többünkben felmerült a gondolat, hogy miért kellene ezt nekünk abbahagyni. Fel is vetettük azonnal: mi lenne, ha folytatnánk? Az elhatározást tett követte, és a Szentlélek indítására már másnap este összejöttünk a Zoom-szobában, és elkezdtük olvasni az 1. zsoltárt. Beszélgettünk róla, majd imádkoztunk az összes imakérésért, ami csak felmerült bennünk. A Szentlélekért, új szívért, betegeinkért, valamint hálát adtunk Teremtőnk szépséges jelleméért. Az imaszolgálat rendületlenül folyik tovább, Atyánk kegyelme által ma már a 68. zsoltárt vesszük, csaknem 100 alkalmon vagyunk túl, az imatapasztalatok pedig gyűlnek. Vannak csodák, szabadítások, de olyan egyszerű imameghallgatások is, amikor valakiből eltűnt a félelem, és helyét békesség váltotta fel. Csütörtöktől keddig minden este fél héttől van a zsoltáros, imádságos kör, keddenként 17:30-tól a – normál körülmények között mindig a gyülekezetben tartott, barátkozó résztvevőkkel zajló – bibliakörünk, szerda esténként fél héttől pedig csak imakör. Bátorítunk mindnyájatokat, bármi fáj, bármi bánt, bármi gyötör, forduljatok imában mindig a mennyei Atyánkhoz, mert Ő elfedez a szárnyai árnyékába.

Ha valaki késztetést érez, indítsa el néhány lelkes testvérével az imakört az adott szükségleteknek megfelelően, ahogyan indítja a Mindenható. Előfordult, hogy mi is csak hárman voltunk, de ez átmeneti, gyorsan növekedett a létszám, mert a hittel teljes öröm és a békesség is ragályos, nem csak a rosszkedv!

Amennyiben valaki szeretne konkrétan ehhez az imaközösséghez csatlakozni, szeretettel várjuk.

Mindenért Istenünké a hála és dicsőség!

„Adjatok dicsőséget az Úr nevének, imádjátok az Urat szent ékességben!” (Zsolt 29:2)

 

Szeretettel:
Hegyes Csilla
Debrecen

 


 
2021_04/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“
Új

Nehéz idők diákszemmel

Május 03.

„De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.” (Ézsaiás 40:31)

Isten drága gyermekei
Új

Fehérgyarmati meglepetések

Május 03.

Fogadjátok szeretettel ezt a kis videót, amiben megosztjuk veletek, ahogy kapcsolatot teremtünk-ápolunk az idősebbekkel mi, fiatalok.