Ápolási ágy és misszió

Ápolási ágy és misszió

Ötletek a misszióra, Szerző: Simon Csaba - Április 20. 42

Sok gyülekezetünkben egyre több az idősödő testvérek aránya. Időről időre megtörténik, hogy közülük egyesek ápolásra szorulnak. Nem minden család szeretné vagy tudja megtenni, hogy idősek otthonában helyezi el az olyan idős hozzátartozóit, akik folyamatos felügyeletre szorulnak, és/vagy emellett fekvőbeteggé válnak.

Az egyik gyülekezetünkben volt egy család a közelmúltban, akik ilyen helyzetbe kerültek. A gyülekezet bizottságának tudomására jutott, hogy van lehetőség arra, hogy elérhető áron beszerezzünk egy elektromos működtetésű ápolási ágyat, melyet aztán a rászorulók rendelkezésére tudunk bocsátani. Ezért rövid egyeztetés után fel is vettük a kapcsolatot azzal a testvérünkkel, akinek a segítségével egy héten belül már annál a családnál volt az ágy, ahol akkor nagy szükség volt rá. Sőt, a beszélgetések során Rácz Ferenc, akitől az ágyat beszereztük, felajánlotta, hogy a vásárolt ágy mellé ad a gyülekezetnek még egyet ajándékba, missziós célra. Így végül két ágyunk lett: egy elektromos és egy hagyományos működtetésű. Ezúton is köszönjük testvérünk nagylelkűségét!

A városunkban, Békésen van egy alapítvány, amellyel gyülekezetünk szoros kapcsolatokat ápol. Amikor tudomást szereztek a lehetőségről, ők is vásároltak egy elektromos ápolási ágyat, és a helyi újságban közösen hirdettük meg a város lakóinak nyújtott új támogatásunkat.

Azt tervezzük, hogy az ágy után érdeklődőknek nemcsak ezt a nagy segítséget nyújtó, a fekvőbetegek ápolását megkönnyítő segédeszközt ajánljuk fel, hanem lelki támogatásunkat is, hiszen akiknek tartósan kell beteg szeretteiket ápolniuk, erre gyakran legalább ugyanolyan szükségük van. Az ággyal együtt egy kis könyvet is átadunk majd, amely a reményről és a remény igazi Forrásáról szól, és felajánljuk a személyes kapcsolat lehetőségét is. Bízunk abban, hogy így sok rászorulónak segíthetünk majd betegeik ápolásában és Istenhez is közelebb kerülni.

 

Simon Csaba lelkész
Békés

 


 
2021_04/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“
Új

Nehéz idők diákszemmel

Május 03.

„De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.” (Ézsaiás 40:31)

Isten drága gyermekei
Új

Fehérgyarmati meglepetések

Május 03.

Fogadjátok szeretettel ezt a kis videót, amiben megosztjuk veletek, ahogy kapcsolatot teremtünk-ápolunk az idősebbekkel mi, fiatalok.