Első misszióképzés harmadik szakasza – a misszionáriusi képzés

Első misszióképzés harmadik szakasza – a misszionáriusi képzés

„Ez az az út, ezen járjatok.“, Szerző: Danyluk Teréz - Április 20. 39

A Szabó László és segítőtársai által vezetett első kiscsoportos vezetőképzés harmadik szakaszában járunk. Ebben a részben azzal foglalkozunk, hogyan szólíthatjuk meg a szekuláris világból érkezőket, illetve hogyan alapíthatunk számukra házi köröket.
A képzésben résztvevők nagy része már vezet egy-egy működő csoportot, amit a képzés során indítottak el. A csoportvezetéssel szerzett tapasztalatokat alkalmunk van megbeszélni egy erre kijelölt fórumon. Kérdéseinkre választ és kellő segítséget kapunk a szervezőktől és egymástól.
Kéthetente kétórás alkalmaink lehetővé teszik, hogy magunk közt gyakorolhassuk a beszélgetés vezetését és az áhítatot. Emellett nagyon hasznos előadást hallhatunk Szabó Lászlótól, aki továbbra is nagy odaszánással vezeti a képzést. Ezek az előadások gyakorlatközpontúak és jól érthetőek, ami megkönnyíti a való életbe való átültetést.
Én személy szerint nagyon örülök, hogy részt vehetek ezen a képzésen. Úgy érzem, nagyon hiánypótló, hiszen az elmélet párhuzamosan halad a gyakorlattal. Ráébredtem, hogy szinte mindenki képes kis csoportot vezetni, ami lehetővé teszi, hogy a környezetünkben élők megismerhessék az élő Istent.
A képzés arra is rávilágít, hogy milyen fontos meghallgatni az embereket egy-egy házi körben, ahelyett, hogy előadást tartanánk nekik, mégis az Igét meg tudjuk velük osztani olyan módon, hogy be tudják fogadni.
Én jelenleg a gyülekezetünk ifi csoportjában tartok beszélgetést kéthetente, amely során van lehetőségem gyakorolni és hasznosítani a tanultakat. Nagyon jó látni, milyen hűségesen és örömmel vesznek részt rajta a fiatalok.

 

Danyluk Teréz
Miskolc


 
2021_04/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“
Új

Nehéz idők diákszemmel

Május 03.

„De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.” (Ézsaiás 40:31)

Isten drága gyermekei
Új

Fehérgyarmati meglepetések

Május 03.

Fogadjátok szeretettel ezt a kis videót, amiben megosztjuk veletek, ahogy kapcsolatot teremtünk-ápolunk az idősebbekkel mi, fiatalok.