Időzavar Hódmezővásárhelyen

Időzavar Hódmezővásárhelyen

„Gyertek, gyűljünk össze!“, Szerző: Szabó Gábor - 2018. Június 19. 183

Nagy sikert aratott a 23. Hódmezővásárhelyi Ifjúsági Nap a környékbeli ifjak körében. Száz fölötti létszámban vettek részt rajta a többnyire Csongrád és Békés megyei fiatalok, de a határon túlról is érkeztek, hogy erről a sokakat érintő témáról (az időzavarról) gondolkozhassunk együtt.
 

A vendégelőadónk ezúttal Horváth Gábor (lelkész, addiktológus) volt, aki korábban még nem látogatott meg bennünket, most azonban egy igen érdekes témával készült fel. Gábor szenvedélybetegekkel foglalkozik: olyanokkal, akik ugyan vágynak rá, hogy valamely rendszeresen folytatott káros tevékenységüket elhagyják, mégis belső késztetést éreznek arra, hogy újra és újra megtegyék. Elmondta, hogy nem csak az alkoholra és a dohányra kell gondolni, hanem például sokak életéből rengeteg órát elvesz a televízióval és a játékokkal eltöltött idő, illetve ráismerhettünk, hogy közülünk is vannak, akik jóval több időt töltenek el a közösségi médiával, mint amennyit helyesnek tartanak. Megtudhattuk továbbá, hogy a fiatalok körében nagy százalékban elterjedt az internetes szexuális tartalmak fogyasztása. Ennek elsősorban az az oka, hogy bárki könnyedén hozzáférhet a végtelen mennyiségű pornográf anyaghoz. Ennek elkerülésére nagy figyelmet kell fordítanunk szülőként. A függőségeink nem csak az életünket-egészségünket károsítják meg, hanem a legtöbb időnket is elveszik.

Az ifinap programjában volt lehetőség más fiatalokkal (és régebb óta fiatalokkal) is beszélgetni, ismeretségeket kötni egy közösen elfogyasztott ebéd mellett. A programot nagyban színesítették a vendégek szolgálatai is, amelyekből nem volt hiány. A délutáni istentisztelet után a helyi gyülekezet épületében láttuk vendégül a sokaságot, akiknek – a nap egyik témájához, az internetfüggőséghez kapcsolódva – egy számítógép és internet nélkül játszott internetes játékkal, egy kör Honfoglalóval készültünk. Ezt követően a már-már éhező fiatalság a nap zárásaként ismét jó társaságban fogyaszthatott el egy-egy szelet pizzát.

Az ifinapot gazdagon megáldotta Isten, mindenki jól érezhette magát és sokat tanulhatott. Legközelebb ősszel kerül megrendezésre ez az alkalom, amelyre sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

Írta: Szabó Gábor

Fényképek: Ádók Nóri és Lakatos János


 
#2018_06/1

A szerzőről


Szabó Gábor

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Magvetés a magtárban

Június 29.

Kedves testvérek, friss örömünket szeretném megosztani veletek.

Ötletek a misszióra
Új

Több száz csomagnyi segítség

Június 29.

A koronavírus-járvány számos hatással volt az egész világra, így Magyarországra is. Az elmúlt hónapokban sokan vesztették el a munkájukat, és ennek kapcsán családok megélhetése került veszélybe.