A kapu zárva van, de a szolgálat nem állhat meg

A kapu zárva van, de a szolgálat nem állhat meg

Ötletek a misszióra, Szerző: Ádok Lilla - 2021. Április 06. 299

Már eltelt néhány hónap azóta, hogy újra bezártak a gyülekezetek kapui. A koronavírus-járvány nemcsak egészségügyi veszélyt jelent számunkra, bizonyára mind érezzük, hogy a bizonytalanság, a találkozások hiánya, a magány nyomokat hagy a mindennapi életünkön és a gyülekezeteinken is. Mit tud tenni egy közösség ilyenkor az emberekért? Hogyan határozzuk meg a gyülekezet célját egy krízishelyzetben? Hogyan juthatunk el a körülöttünk élőkhöz?

A hódmezővásárhelyi gyülekezet is szembesült ezekkel a komoly kérdésekkel, és úgy döntöttünk, hogy a nehéz helyzet ellenére megkeressük a lehetőségeket a szolgálatra Isten segítségével. A célunk az volt, hogy segítsünk másoknak. De mit tudunk mi adni?

Hát összeszedtünk néhány tevékenységet, amiben jók vagyunk, amivel szeretünk foglalkozni, ami minket is feltölt, és videókat készítettünk belőle. Ezekben az anyagokban különféle témákkal dolgozunk. Egyesekben recepteket mutatunk be, egészséges életmóddal foglalkozunk, van, amelyikben filmeket ajánlunk a szürke hétköznapokra, de előfordulnak gyermektörténetek, igei gondolatok és Istent dicsérő énekek is felcsendülnek.

Felmerülhet a kérdés, hogy egy recept vagy egy filmajánló hogyan hívja fel az emberek figyelmét Istenre. De a nagyobb kérdés: Mi az, amivel segíteni tudjuk az embereket a bezártság alatt? Így jutottunk arra, hogy amink csak van, azt Isten dicsőségére szeretnénk használni! Hisszük, hogy ezek a videók segíthetnek az emberek mindennapi életében, a magány elviselésében, megnyugvást adhatnak a veszteségek között! Az igei gondolatok mellett szeretnénk Isten hangjai lenni az énekekkel, keze az ételekkel, barátok lenni a filmekkel, és még sok-sok ötlet van a tárunkban, amelyeket hamarosan megtekinthettek a Facebook-oldalunkon.

„Hirdessétek mindig az evangéliumot, és ha szükséges, akkor szavakkal is.” A kérdés az: Te hogyan tudsz áldás lenni mások életében?

 

Ádok Lilla
Hódmezővásárhely

 


 
2021_04/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“

Tovább az úton a cél felé!

2021. Június 28.

A Tiszavidéki Egyházterület egy újabb mérföldkőhöz érkezett 2021. június 20-án, amikor a gyülekezetek küldöttei megválasztották az egyházterület vezetőtestületét a következő négy évre.

Isten drága gyermekei
-

Így kedveskedtünk a gyerekeknek Gyulán

2021. Június 28.

Május 8-án a gyulai gyülekezet megnyitotta kapuját mindazok előtt, akik már régóta vártak erre a napra.