Virtuális gyülekezet nem csak fiataloknak

Virtuális gyülekezet nem csak fiataloknak

„Ez az az út, ezen járjatok.“, Szerző: Czinkota Andrásné - Február 23. 125

2020. október első szombatját még a sarkadi gyülekezetben töltöttük. Utána a vírus terjedése miatt az összejövetelek átmenetileg szüneteltek. A gyulai gyülekezetben októberben festés kezdődött, így már ott sem volt lehetőség istentiszteletre.

Az igehirdetéseket itthonról közvetítette a férjem a gyulai gyülekezet Facebook-oldalán keresztül. Hétről hétre magunkban voltunk szombaton. Ilyen körülmények között a szombatiskola átvétele sem olyan áldásos, mint a gyülekezetben. Hiába néztem/néztünk több igehirdetést, akár külföldi, akár hazai gyülekezeteket, valami hiányzott... A közösség, a személyes találkozás a testvérekkel.

Októbertől új bibliatanulmány kezdődött az oktatás témában. Egyre jobban érlelődött bennünk a gondolat, hogy milyen jó lenne a szombatiskolát Zoomon keresztül megbeszélni. A gyulai gyülekezet Facebook-csoportjában hirdettük meg ezt az alternatívát, illetve személyesen is bátorítottuk a testvéreket, hogy csatlakozzanak be szombatonként fél 10-től. Szóltunk a sarkadi testvéreknek is erről a lehetőségről.

Ha jól emlékszem, a 6. anyagtól kezdve már így vettük át a tanulmányt. Először kb. 4–5 testvér tudott valamilyen eszközzel csatlakozni a zoomos csoporthoz. Igaz, nem mindenkit láttunk, csak a hangját hallottuk, de akkor is már nem magunkban vettük át a tanulmányt, hanem közösen, kicserélve a gondolatainkat, meglátásunkat. Az egyik család kamerát vásárolt, hogy ők is velünk lehessenek. Nagy örömmel mondták el néhány együttlét után, hogy még ez a virtuális találkozás is milyen áldásos!

Most már 3. hónapja ebben a formában vagyunk a szombatiskolán, 7–9 a fix létszám, de voltunk már 13-an is. Olyan testvérek is jelen vannak, akiket mi nem látunk, csak ők látnak és hallanak bennünket. A virtuális gyülekezet összetétele jelenleg a következő: Sarkadról 4 család, Debrecenből Orsi lányunk, a többiek pedig a gyulai gyülekezet tagjai.

Mivel a szombat reggeli istentiszteletnél kevés idő van a kötetlen beszélgetésre, és igény volt erre is, ezért szerda este „közösségi órát” tartunk ugyanígy Zoomon keresztül. Itt a jó Istennel szerzett tapasztalatainkat oszthatjuk meg, illetve igei gondolatokról beszélgetünk, és imádkozunk. A tíznapos imaközösség idején is minden este együtt voltunk a testvérekkel, utána pedig hetente. A közösségi órán november végétől vagyunk együtt, és megbeszéltük, hogy ha kinyit is a gyülekezet, továbbra is találkozunk minden héten a már megszokott módon. Ilyenkor minden alkalommal más-más testvér készül az áhítattal.

Nagyon hálás vagyok a jó Istennek a virtuális gyülekezetért, hogy ilyen formában együtt lehetünk akár hétköznap, akár szombaton fél tíztől! Örülök a testvéreknek, akik csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez, és azóta is tevékenyen részt vesznek benne.

Mindenkit bátorítani szeretnék az új lehetőségek kihasználására, amikkel erősíthetjük a közösséget Istennel és egymással.

 

Czinkota Andrásné
Sarkad


 
2021_02/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

„Hozzád száll imánk…”

Tegnap, 13:08

A Debrecen Munkácsy utcai gyülekezet épülete is zárva van, immár hónapok óta… De annál nagyobb az örömöm amiatt, hogy a közösség él, és a nehézségek ellenére összezár. Az épület bezár, a közösség összezár…

Egészségünkre!
Új

A Covid–19 előnye

Tegnap, 07:58

A címet olvasva bizonyára mindenkiben felmerül a kérdés: „Ugyan milyen előny származhat ebből a szörnyű betegségből?”