Áldásos istentisztelet Mezőgyánban

Áldásos istentisztelet Mezőgyánban

Isten drága gyermekei, Szerző: Keresztesi Lászlóné Magdi - 2020. November 16. 75

Áldott szombatnapunk volt mezőgyáni gyülekezetünkben Hegyes-Horváth Géza testvérünkkel november 7-én! Hálásak vagyunk, mert ebben a viszontagságos időben, amikor annyi beteg van, ő eljött hozzánk. Hálásak vagyunk Istenünknek is azért, hogy még van gyülekezetünk, és személyesen örvendezünk egymásnak.

Aznap sok bölcs tanítást kaptunk testvérünktől, és csak úgy ittuk a szavait és a kérdéseit, amit felénk intézett. Egyszerű szavakkal beszélt, hogy azt megértse kicsi és nagy egyaránt.

Ne legyünk bizonytalanok – mondta –, hiszen semmi sem választhat el bennünket Isten szerelmétől.

Aztán Máté 17:14–21. versében olvasta nekünk Isten Igéjét. Szavai által megértettük, hogy a tanítványok miért nem tudták meggyógyítani a holdkóros fiút, miért nem volt akkora hitük a tanítványoknak, mint egy mustármag.

Máté 17:1–13-ban olvashatunk Krisztus megdicsőüléséről. Jézus ekkor három tanítványt vitt fel magával a hegyre. Ma is mindig ez a legnagyobb baj a világunkban. Ők irigyek voltak egymásra. Nap mint nap versengés és irigység zajlott az életükben, és persze az, hogy ki a legnagyobb. És ettől nagyon meggyengült a hitük, és ezzel nagyon sok embernek okoztak csalódást. Mint a holdkóros fiú apjának is.

Tanuljuk meg, hogy nem lehet futószalagon követni Isten művét. Napi kapcsolatban kell lennünk az Úrral. Frissen kell megtapasztalnunk Isten jóságát, és soha ne engedjük meg, hogy az emberek általunk csalódjanak Istenben! Legyen ez tanulság számunkra: hogy ne csalódjanak bennünk, hetednapi adventistákban. Hanem nyerjünk meg minél több megsebzett és elcsigázott, bizonytalan lelket Istenünknek a trónja elé, mert egyedül Ő az, aki oltani tudja a lélek szomját.

Munkálkodjunk és éljünk úgy, hogy mindannyiunknak legyen hófehér ruhánk a jó Isten országában.

 

Testvéri szeretettel:
Keresztesi Lászlóné Magdi
Mezőgyán

 


 
2020_11/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Online szombatiskolát… gyerekeknek?!

Január 12.

Abban az időben, amikor én kislány voltam, a mese szó hallatán sorokba rendezett betűk jelentek meg a képzeletemben vidám képekkel illusztrálva, az orromban pedig már-már éreztem a könyv illatát. A játék alatt hajas babát, építőkockát vagy egy izgalmas társasjátékot értettem.

A hála szavai
Új

Hogyan értékeljük a fehérgyarmati jótékonysági koncertet?

Január 12.

Amint már korábban említettük, ez a 2020-as év komoly kihívások elé állított minket, hiszen a már hagyománnyá vált fehérgyarmati jótékonysági koncertet a megszokott módon nem valósíthattuk meg.