Megbillent a világ

Megbillent a világ

Ötletek a misszióra, Szerző: Sztacho Zoltánné Éva - Október 19. 35

A feladatunk most nehezebb, mint bármikor, hiszen a járványügyi helyzet rendkívüli kihívásokat okozott. A változások mindenkire hatással vannak – ha ehhez nem tudunk rugalmasan igazodni, ha elakadunk egy-egy fejlődési fázisban, akkor sűrűsödnek a konfliktusok, egyre nagyobb lesz a távolság a családtagok között és a közösségekben.

A miskolci gyülekezet felelőssége a mostani helyzetben az, hogy nem a probléma, hanem a megoldás része próbál lenni. Így működünk most. Legalábbis nagyon igyekszünk. Felelősek vagyunk magunkért, a környezetünkért, egymásért, az olvasóinkért, ezért az egész nagy, gyülekezeti családért. Figyelni kell a környezetünkre, a változásokra, a feladatokra.

A kellemes, őszi napokat ezért igyekeztünk a szabadban tölteni, a gyülekezet udvarán vagy az imaházunk melletti városi parkban, ahol a természet közelségében testi-lelki megújulást élhettünk át szombatonként.

Hetente egy alkalommal lehetőségünk van a város egészségközpontjában előadás-sorozat megtartására is. Mindenki nagyon sokat tehet egyetlen emberért, mert a sok eggyel kezdődik. Hívjuk rá a környezetünkben élő kereső, lelki megújulásra vágyó embereket, akik életük részeként elfogadják a generációkon átívelő, bibliai örökséget.

Kirándulásaink a Bükk hegység klasszikus túracélpontjait fűzik láncra kényelmes, változatos gyalogtúrákon. Ezekhez a közös alkalmainkhoz barátaink és barátkozóink is csatlakoznak. A szabadban, a hegyek között feloldódnak szorongásaink, negatív érzéseink, emellett több pozitív érzelemről számoltak be a csoportjaink. Városi életünkben hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a természetet nem uralni kellene, hanem sokkal inkább megtalálni a harmóniát vele, hiszen elengedhetetlen része az életnek.

Az előttünk álló következő túránkon nemcsak a hegyek adta szépségekben gyönyörködhetünk, hanem felfedezést teszünk, bepillantunk a lekvárfőzés, a bükki gyógynövényelixír-készítés rejtelmeibe is Bükkszentkereszten.

Rádöbbenhetünk, milyen érték rejlik az általunk megélt kihívásokban, és ha sikerül, átfordíthatjuk őket, és ERŐT meríthetünk belőlük. Így már iránytűként szolgálnak a jelen életünk feladataival való sikeres megküzdéshez. „Legyetek egymással együttérzők! Szeressétek egymást, mint testvéreket! Legyetek lágyszívűek, és őrizzétek meg az alázatos hozzáállást!” (1Pt 3,8. NLT-fordítás)

 

Sztacho Zoltánné Éva
Miskolc, „A” gyülekezet


 
2020_10/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Áldásos istentisztelet Mezőgyánban

November 16.

Áldott szombatnapunk volt mezőgyáni gyülekezetünkben Hegyes-Horváth Géza testvérünkkel november 7-én! Hálásak vagyunk, mert ebben a viszontagságos időben, amikor annyi beteg van, ő eljött hozzánk. Hálásak vagyunk Istenünknek is azért, hogy még van gyülekezetünk, és személyesen örvendezünk egymásnak.

Egészségünkre!
Új

Miskolci túrasorozatok

November 16.

Túrasorozatunk második alkalmával ismét Bükkszentkeresztre vettük az irányt...