Lelkészi őrségváltás a makói körzetben

Lelkészi őrségváltás a makói körzetben

Isten drága gyermekei, Szerző: Szilasi Zoltán - 2020. Október 19. 55

Ez év májusában a makói körzetben Kovács László és felesége, Sarolta lelkészi szolgálatát Szilasi Zoltán és felesége, Molnár Ildikó házaspárnak adta át. A makói, földeáki, deszki és szentesi gyülekezeti közösségeket érintő változás minden érintettnek kihívást jelentett: mind a szolgálatot átadó és a szolgálatot átvevő házaspároknak, mind a gyülekezeteknek. A járványhelyzetre való tekintettel az átadás-átvétel ideje augusztus végéig tartott, mely lehetőséget adott a folyó ügyek megismerésére és az új feladatok feltérképezésére is.

Az újranyitás idején egyértelművé vált, hogy a gyülekezeti közösségek „nem aludtak el”, sőt, készek a szolgálatukat betölteni a megváltozott körülmények közepette is. A makói gyülekezet a „missziós ruhaosztásban”, a földeáki gyülekezet a szombat délutánonkénti evangelizációs alkalmakban, a szentesi gyülekezet a hétközi bibliaórákban, a deszki gyülekezet pedig az imaházuk fejlesztésében aktivizálódott.

A körzetben szeptembertől újra folytatódott a bibliai hitoktatás is, melyet Szilasi Zoltán felesége, Molnár Ildikó lát el. Jelenleg 13 gyermek részesül benne saját oktatási intézményében, iskolai nevelés keretében: Makón hárman, Deszken és Földeákon öt-öt tanuló.

Szeptember második szombatján a földeáki gyülekezet tagjai ellátogattak a makói testvérekhez, amikor közös szolgálattal bátorították és buzdították kölcsönösen egymást. A reménység nélküli félelem helyett Isten a félelem nélküli reménységben akar részesíteni bennünket – ezzel az üzenettel erősítette a résztvevőket a körzet új lelkésze.

 

Szilasi Zoltán lelkész
Szentes

 


 
2020_10/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Online szombatiskolát… gyerekeknek?!

Január 12.

Abban az időben, amikor én kislány voltam, a mese szó hallatán sorokba rendezett betűk jelentek meg a képzeletemben vidám képekkel illusztrálva, az orromban pedig már-már éreztem a könyv illatát. A játék alatt hajas babát, építőkockát vagy egy izgalmas társasjátékot értettem.

A hála szavai
Új

Hogyan értékeljük a fehérgyarmati jótékonysági koncertet?

Január 12.

Amint már korábban említettük, ez a 2020-as év komoly kihívások elé állított minket, hiszen a már hagyománnyá vált fehérgyarmati jótékonysági koncertet a megszokott módon nem valósíthattuk meg.