A csapvíz nem luxus. Vagy mégis?

A csapvíz nem luxus. Vagy mégis?

Egy maratoni futás margójára

„Ez az az út, ezen járjatok.“, Szerző: Sitkei Zoltán - 2020. Október 19. 37

2020. október 11-én került megrendezésre a 35. Spar Budapest Maraton, melyen az ADRA Alapítvány önkéntesei is részt vettek.

Civil szervezetek körében egyre népszerűbb a sporteseményeken történő megjelenés, ahol nem csupán a szervezettel kapcsolatos információk átadása a cél, hanem adott esetben egy konkrét célra történő figyelemfelhívás, adományok gyűjtése. Valamint egyre gyakoribb jelenség, hogy egyéni teljesítményeket valamilyen adományozással kötnek össze. E két módszert ötvözve hoztuk létre az ADRA Charity Runt, azaz a jótékonysági futással kapcsolatos események gyűjtőfogalmát.

Az idei terveinket keresztezte a koronavírus járvány, ezért a tavaszra betervezett első rendezvényt kénytelenek voltunk elnapolni. Ám a helyzet időközben történt változása az őszi rendezvények tekintetében nem okozott problémát a sportesemények megtartásában.

A szervezés már tavasszal elkezdődött, amikor önkénteseket kerestünk a maratoni futásra. Ezúttal azt szerettük volna, ha a kárpátaljai „Élő víz" programunkra hívják föl futóink a figyelmet, és vállalásukkal arra bátorítják az adományozókat, hogy támogassák a vízhálózat kiépítését ott, ahol 80–100 ezer ember él közvetlen vízvételi lehetőség nélkül, közkutakat és szívességi vízhasználatot igénybe véve. A programra és a támogatási lehetőségekre, valamint futóink vállalására honlapunkon, valamint közösségi médiaoldalainkon keresztül adtunk információt.

A felkészülési időszak végeztével azután elérkezett a nap, amikor futóink rajthoz álltak. Négyes váltónk tagja Bodolainé Gyarmati Rita, Böjte Éva, Sipos Zsolt és Szentváry-Lukács Kata volt, 30 km-en Magyar Balázs és Nagy Gábor képviselte az alapítványt, a teljes maratoni távon, 42.195 méteren pedig Czékmán Renáta, Simon Róbert, Tóth Szilárd és Sitkei Zoltán.

A verseny közben önkéntes segítőink a fesztiválon részt vevő érdeklődők számára adtak információt. A komoly érdeklődőknek ADRA-logóval ellátott kulacsot, maszkot adtak, illetve nyomtatott anyagokat.

A távot minden futó sikeresen teljesítette, amiért hálásak vagyunk Istennek, és azért is, hogy eddig 200 ezer forintot meghaladó összeg gyűlt össze a program folytatására.

A rendezvényt követően is támogatható kárpátaljai fejlesztési programunk. A számlaszámunk: 11707024-20430928, közlemény: Élő víz, továbbá honlapunkon PayPal-rendszeren keresztül is támogatható a nemes kezdeményezés.

 

Sitkei Zoltán
Az ADRA Hungary ügyvezető igazgatója

 


 
2020_10/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Online szombatiskolát… gyerekeknek?!

Január 12.

Abban az időben, amikor én kislány voltam, a mese szó hallatán sorokba rendezett betűk jelentek meg a képzeletemben vidám képekkel illusztrálva, az orromban pedig már-már éreztem a könyv illatát. A játék alatt hajas babát, építőkockát vagy egy izgalmas társasjátékot értettem.

A hála szavai
Új

Hogyan értékeljük a fehérgyarmati jótékonysági koncertet?

Január 12.

Amint már korábban említettük, ez a 2020-as év komoly kihívások elé állított minket, hiszen a már hagyománnyá vált fehérgyarmati jótékonysági koncertet a megszokott módon nem valósíthattuk meg.