Kerékpártúrával és Teszvesszel Pusztaottlakán

Kerékpártúrával és Teszvesszel Pusztaottlakán

Ötletek a misszióra, Szerző: Balogné Süli Beáta - 2020. Október 06. 56

Örömünkre szolgált, hogy hosszú idő után újra megszervezhettük a Teszvesz-program következő részét. Az eddigiektől eltérően, rendkívüli módon most kint a szabadban rendeztünk meg egy kerékpártúrával és sportolással összekötött családi programot.

2020. szeptember 20-án vasárnap délelőtt kerékpárral 45 fővel, kicsik és nagyok indultunk el Medgyesegyházáról Pusztaottlakára, a Like Fest-parkba. Kint már vártak bennünket azok a vendégek, akik autóval érkeztek. Így kb. 120-an töltöttük együtt ezt a napot. Az időjárás is kedvezett a szabadtéri sportnak és a kézműves programoknak: kellemes, napsütéses időnk volt.

A gyerekeknek lehetőségük nyílt lovaglásra, fogathajtásra, terápiás kutyákkal való ismerkedésre, tollasozásra, pingpongozásra, és még akadálypályán is megmutathatták ügyességüket.

A kézműves foglalkozásokon a történetünkhöz kapcsolódóan – Jerikó falai leomlanak – készíthettek Tízparancsolatot, frigyládát vagy akár kürtöt is, aminek igazán nagy sikere volt.

A finom ebéd (a bográcsos paprikás krumpli) után a gyerekek és felnőttek figyelmesen hallgatták, hogy mi történt Jerikó falainál, az Úr hogyan segítette meg Izrael népét. A gyerekek lelkesen fújták a korábban elkészített kürtöket, mire Jerikó falai leomlottak. A programot végül énekléssel zártuk.

Hálásak vagyunk, hogy a jelen körülmények között is lehetőségünk volt a misszióra.

 

Balogné Süli Beáta
Medgyesegyháza

 


 
2020_10/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Online szombatiskolát… gyerekeknek?!

Január 12.

Abban az időben, amikor én kislány voltam, a mese szó hallatán sorokba rendezett betűk jelentek meg a képzeletemben vidám képekkel illusztrálva, az orromban pedig már-már éreztem a könyv illatát. A játék alatt hajas babát, építőkockát vagy egy izgalmas társasjátékot értettem.

A hála szavai
Új

Hogyan értékeljük a fehérgyarmati jótékonysági koncertet?

Január 12.

Amint már korábban említettük, ez a 2020-as év komoly kihívások elé állított minket, hiszen a már hagyománnyá vált fehérgyarmati jótékonysági koncertet a megszokott módon nem valósíthattuk meg.