Barta Sándorné szülinapja

Barta Sándorné szülinapja

Isten drága gyermekei, Szerző: Simon Csaba - Szeptember 21. 78

A kamuti művelődési házban általában evangelizációs előadásokat szoktunk tartani. De nem így volt ez június 21-én. Ezen a napon azért gyűltünk össze az intézmény nagytermében, hogy együtt adjunk hálát Istennek azért, hogy Barta Sándorné Jolánka néni már 90 éve közöttünk van.

Ezen a nevezetes napon több mint 50 családtag és gyülekezeti tag volt együtt, hiszen nemcsak a helyi gyülekezet tagjai jöttek el, hanem a gáborjáni gyülekezet és a berettyóújfalui körzet más gyülekezetének tagjai közül is sokan. Jolánka néni gáborjáni, ott keresztelkedett fiatalon, és csak később költözött Kamutra. Az otthoni gyülekezetet azonban azóta sem felejtette el: „fiatal” kora ellenére rendszeresen hazalátogat vagy egy ünnepélyre, vagy azért, hogy ő tartsa az aznapi igehirdetést. Ugyanilyen szolgálatot végez a körzet más gyülekezeteiben is.

Az ünnepélyes alkalom egy kis áhítattal kezdődött. Ennek keretében a két körzet lelkipásztorai egy-egy pár perces igei gondolattal igyekeztek a jelenlevők figyelmét az ünnepelt mellett Istenre is irányítani, majd a kamuti gyülekezet nevében Hortobágyi Mártonné köszöntötte Jolánka nénit, végül ő maga is szólt az összegyűlt rokonokhoz és hittestvérekhez, és elmondta Túrmezei Erzsébet: „Lefelé tartunk?” című versét. Emellett természetesen énekeltünk is, többek közt a testvérnő legkedvesebb énekét, a „Jöjjetek vígan, zengjük el” kezdetűt. Az ünnepléshez hozzátartozott egy finom ebéd is, melynek elfogyasztása közben bőven volt alkalom beszélgetésre.

Bízunk abban, hogy Jolánka néni még sokáig közöttünk lesz, és kedves, közvetlen személyiségével, missziós és imádkozó lelkületével hozzájárul gyülekezeteink barátságos légköréhez, lelki erősödéséhez. Emellett a tágabb családi körben is van még feladata: Isten szeretetét és hívását közvetíteni gyermekei, unokái és dédunokái felé. Hálásan várjuk tehát az Úr további ajándékait, melyeket rajta keresztül küld majd nekünk!

 

Simon Csaba lelkész
Békés

 


 
2020_09/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Kitekintő
Új

Vastag füstréteg, amíg a szem ellát…

Október 19.

Most is jól emlékszem rá, hogy milyen mélyen érintett, amikor tavaly az amazonasi esőerdőket vagy éppen az Ausztráliát érintő súlyos tüzekről hallottam. Minden nap imádkoztunk itthon... Akkor még nem gondoltam arra, hogy egyszer én is érintett lehetek.

Ötletek a misszióra
Új

Megbillent a világ

Október 19.

A feladatunk most nehezebb, mint bármikor, hiszen a járványügyi helyzet rendkívüli kihívásokat okozott. A változások mindenkire hatással vannak – ha ehhez nem tudunk rugalmasan igazodni, ha elakadunk egy-egy fejlődési fázisban, akkor sűrűsödnek a konfliktusok...