Senkit ne hagyjunk magára!

Senkit ne hagyjunk magára!

Bátorítások tanévkezdésre

„Ez az az út, ezen járjatok.“, Szerző: Bónis Panna - Czinkota András - Osvald László - 2020. Szeptember 21. 94

Mennyei erő a kihívásokhoz

„Mindenre van erőm Krisztusban, aki engem megerősít” – ezzel az alapigével foglalkoztunk a debreceni tanévnyitó istentiszteleten. Bátorítást, erőt vigasztalást meríthettünk a gondolatból, hogy Isten mindig, minden pillanatban készen áll arra, hogy velünk legyen, hogy átsegítsen a kihívásokon, problémákon.

A bátorító igei gondolatok mellett nagyon sokat jelentett számomra a sok közös ének, amik által együtt dicsérhettük a mi csodálatos Istenünket.

Az alkalom remek lehetőség volt a találkozásokra, beszélgetésekre és arra, hogy megerősítsen mindenkit, aki az otthonától távol tanul, hogy itt is van számára szerető, testvéri közösség.

Az istentisztelet megerősített és erőt adott az elkövetkezendő kihívásokhoz, úgy hiszem, nemcsak nekem, hanem minden hasonló cipőben járó egyetemistának.

Bónis Panna
Debrecen

 

Hogy legyünk a jó Isten nagykövetei?

2020. szeptember 5-én tanévkezdő istentiszteletet tartottunk a gyulai gyülekezetben. Ekkor mint közösség kívántuk kifejezni, hogy ott állunk mindazok mellett, akik számára – akár tanulóként, akár pedagógusként – a szeptember életük újabb periódusának kezdetét jelenti.

Megemlékeztünk a sajnálatos módon újra fokozódó járványhelyzettel együtt járó nehézségekről, melyek különleges terhet helyeznek minden érintett vállára, hiszen szokatlan körülmények között kell tanulni és tanítani.

Nem felejtkeztünk el a szülőkről, nagyszülőkről sem, akik számára szintén kihívásokkal teli időszakot jelenthet a most kezdődő tanévben a gyermekekről való gondoskodás és az esetleges otthoni tanulással együtt járó feladatok megoldása.

Az istentiszteleten az Apostolok cselekedetei 1. fejezete 8. verse segítségével arról gondolkodtunk, hogy mit is jelent Jézus Krisztust képviselni ebben a világban. Ez az Ige a Megváltó szavait adja vissza, amikor a földről való távozását megelőzően így szólt a tanítványaihoz: „Hanem vesztek erőt, minekutána a Szentlélek eljő reátok: és lesztek nekem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Szamáriában és a földnek mind végső határáig.” Megláttuk, és újra megértettük, hogy bárhol is zajlik az életünk, és bármi is a feladatunk, mi azért vagyunk ebben a világban, hogy Krisztus szeretetével éljünk mindazok között, akikkel csak találkozunk.

Az áldáskérő imában kértük a jó Istent, hogy Ő legyen az, aki az iskolai körülmények között is segít Krisztus tanújaként élni, akár az iskolapadban, akár a katedrán állva szembesülünk életünk különböző kihívásaival.

Czinkota András lelkész
Gyula

 

Senkit nem hagyunk magára!

Egy olyan gyülekezeti alkalmat szeretnék bemutatni, amiről nem túlzás azt állítani, hogy egy egész ország várja. Az egyetemisták köszöntése ilyen alkalom. Szülők és felvételiző gyerekeik egyaránt nagy izgalommal várják a ponthatárok kihirdetését. Ezután pedig őrült hajsza indul a legjobb kollégiumi szobákért, legkedvezőbb albérletekért. (Csaxólok, hogy idén ebben is segítettünk.) J

A szegedi gyülekezet is minden évben egyre nagyobb energiát fordít arra, hogy itt a diákok igazán otthon érezzék magukat. Otthon, itt a hallgatók otthon lehetnek. 2020-ban a napfény városába több mint 12 ezer diák nyújtott be érvényes jelentkezést 44 országból majdnem 696 szakra. Ebből a rengeteg egyetemistából szeptember 5-én pedig 11 „gólya” a mi gyülekezetünk része lett, és mi vigyázni fogunk rájuk!

Miért ez az év legjobb alkalma?

  • Sosem tudjuk, mire számíthatunk, néha csak 7-en jelzik előre érkezésüket, de a köszöntésnél, amikor bemutatjuk az érkezőket, valahogy 9-en lesznek.
  • Az újdonság illata járja át a gyülekezeti termet, mintha minden évben megújulhatnánk. Óriási kiváltság ez.
  • Mindenki mosolyog és fényképez.
  • 30–40 fiatal van egy gyülekezetben.
  • Minden új hallgató megkapja a gyülekezet welcome-csomagját.
  • A környező gyülekezetek ifjúsági vezetői is eljönnek, és bemutatják saját gyülekezetüket a lehetőségeikkel együtt. Így több és több szálat tudunk összefűzni annak érdekében, hogy a fiatalok itt maradjanak az egyházban.

Úgy döntöttünk, nem hagyjuk elveszni a fiatalokat! Most többet teszünk, mint tavaly.

Osvald László lelkész
Szeged

 


 
2020_09/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“
Új

Nehéz idők diákszemmel

Május 03.

„De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.” (Ézsaiás 40:31)

Isten drága gyermekei
Új

Fehérgyarmati meglepetések

Május 03.

Fogadjátok szeretettel ezt a kis videót, amiben megosztjuk veletek, ahogy kapcsolatot teremtünk-ápolunk az idősebbekkel mi, fiatalok.