Örökbefogadók az imaházban

Örökbefogadók az imaházban

Ötletek a misszióra, Szerző: Árvai Bea - Molnárné Kaposi Ildikó - Szeptember 21. 130

2020. augusztus 6-án délután különleges alkalomból nyitottuk meg a miskolci Bibliaház ajtaját: örökbefogadók találkozójának adtunk helyet.

Az imaház udvara és a gyermekszoba remek helyszínnek bizonyult, a kisebb-nagyobb gyerekek pillanatok alatt birtokba vették a területet. Amíg a kicsik játszottak, mi, felnőttek, körbeültünk és beszélgettünk. Miről? Hát persze, hogy az örökbefogadásról! Akinek van már szív szerinti gyermeke, az arról mesélt, hogyan lettek család, hogy élték meg az örökbefogadást, mit szólt a már családban lévő gyerkőc a testvér érkezéséhez. Aki még várakozik, azaz örökbefogadás előtt áll, feltehette a kérdéseit, valamint megbizonyosodhatott arról, hogy egy örökbefogadó család teljesen normális család, teljesen normális gyerek(ek)kel. smiley Megbeszéltük, hogy mindannyiunknak SAJÁT gyermekei vannak, csak egy pici kerülőúttal kerültek hozzánk. Attól, hogy örökbe fogadtuk őket, nem érzünk másképp irántuk, nem kisebb a szeretet mértéke feléjük. Erről ki más tudna hitelesebben mesélni, mint aznapi vendégünk, Mártonffy Zsuzsa, aki egy vér szerinti nagylány és két örökbefogadott fiúcska anyukája, nem mellesleg az Örökbe.hu oldalnak az írója.

A kellemes hangulatú beszélgetést a közösen összerakott piknikasztal kínálata tette még élvezetesebbé – finomabbnál finomabb falatokat eszegettünk, ismerkedtünk egymással, és közben barátságok szövődtek gyerekek és felnőttek között egyaránt.

Nagyon örültünk annak, hogy imaházunk egy ilyen kedves rendezvénynek adott otthont, és persze annak is, hogy a meghívott családoknak is tetszett a helyszín. Beszélhettünk az imaházról, a gyülekezetünkről, a hitünkről is, és úgy gondoljuk, hogy mindenképp jó benyomást szereztünk ezzel a „külvilág felé nyitással”.

Kora este úgy búcsúzott egymástól a kis társaság, hogy lesz folytatás. Mi már nagyon várjuk!

 

Árvai Bea
Molnárné Kaposi Ildikó

Miskolc


 
2020_09/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Kitekintő
Új

Vastag füstréteg, amíg a szem ellát…

Október 19.

Most is jól emlékszem rá, hogy milyen mélyen érintett, amikor tavaly az amazonasi esőerdőket vagy éppen az Ausztráliát érintő súlyos tüzekről hallottam. Minden nap imádkoztunk itthon... Akkor még nem gondoltam arra, hogy egyszer én is érintett lehetek.

Ötletek a misszióra
Új

Megbillent a világ

Október 19.

A feladatunk most nehezebb, mint bármikor, hiszen a járványügyi helyzet rendkívüli kihívásokat okozott. A változások mindenkire hatással vannak – ha ehhez nem tudunk rugalmasan igazodni, ha elakadunk egy-egy fejlődési fázisban, akkor sűrűsödnek a konfliktusok...