Nyíregyháza: ami eddig megszokott volt, az most csoda

Nyíregyháza: ami eddig megszokott volt, az most csoda

Egy tábor története világjárvány idején

Ötletek a misszióra, Szerző: Csalami Renáta - Augusztus 06. 52

A 2020. július 27-i reggelen komoly kincskeresési útra indultak a Nyíregyházáról jelentkező szünidei bibliatábor kis résztvevői. A kincskeresés egy hétig tartott, ahol minden nap közelebb kerültek a „nagy kincsesláda” felnyitásához.

A bibliai kincses témák a következők voltak: a szántóföldbe rejtett kincs, a majdnem megtalált kincs (a gazdag ifjú), az elvesztett kincs (a bolond gazdag), a megtalált kincs (Máté elhívása), a továbbadott kincs (az özvegyasszony két fillére).

A táboron 26 gyerek vett részt, akiknek a korcsoportjuknak megfelelő foglalkozásokon mélyebb bibliatanulmányozási élményt tudtunk nyújtani Isten Lelkének vezetésével.

A délutáni órákban kézműves foglalkozáson és sport-, valamint ügyességi vetélkedőkben próbálhatták ki kincskereső képességeiket.

Sok értékes családdal kerülhettünk kapcsolatba, és bízunk abban, hogy a közös munka évközben is folytatódni fog. A mellékelt fotókon egy kis betekintést kaphattok ti is a táborunkba.

A híradás eddig nagyjából hasonlóan néz ki, mintha egy 1 évvel ezelőtti táborról tudósítanánk. De mint tudjuk, idén a gyülekezetek munkáját igencsak lekorlátozta a járvány, és a terveket felülírta.

A tábor létrejöttét köszönjük Istennek, aki a COVID ellenére is tudott lélegzetnyi időt adni számunkra, és megadta a bátorítást, hogy megszervezzük, amikor minden olyan bizonytalan. Kétséges volt, hogy a szervezési idő rövidsége és az esetlegesen életbe lépő korlátozások újra felülírják. De ezúttal nem így történt.

Minket, a történet résztvevőit arra vezetett ez a tapasztalat, hogy ugyan nem tudjuk, mit hoz a jövő, és mikor vet véget Isten a földi lakók önpusztító gyakorlatainak, de azt igen, hogy addig, ha offline, ha online, amikor csak lehetőség adódik rá, nekünk kell, hogy legyen Istentől ihletett mondanivalónk az emberek számára.

 

Csalami Renáta
Nyírpazony

 


 
2020_08/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Barta Sándorné szülinapja

Ma, 13:33

A kamuti művelődési házban általában evangelizációs előadásokat szoktunk tartani. De nem így volt ez június 21-én. Ezen a napon azért gyűltünk össze az intézmény nagytermében, hogy együtt adjunk hálát Istennek azért, hogy Barta Sándorné Jolánka néni már 90 éve közöttünk van.

„Ez az az út, ezen járjatok.“
Új

Senkit ne hagyjunk magára!

Ma, 13:28

„Mindenre van erőm Krisztusban, aki engem megerősít” – ezzel az alapigével foglalkoztunk a debreceni tanévnyitó istentiszteleten. Bátorítást, erőt vigasztalást meríthettünk a gondolatból, hogy Isten mindig, minden pillanatban készen áll arra, hogy velünk legyen, hogy átsegítsen a kihívásokon...