Második születésnap – szövetségkötés a világmindenség Urával Debrecenben

Második születésnap – szövetségkötés a világmindenség Urával Debrecenben

Isten drága gyermekei, Szerző: Dudás Enikő - Július 27. 112

2020. július 18-át írtunk. Bár frissek még az emlékeink a járvány miatt bezárt gyülekezetekről, még szájmaszkok és különféle óvintézkedések árnyékolják ezt az időszakot, de nyíltak a gyülekezet ajtajai, testvérek és vendégeink nagy örömmel gyűltek össze két kedves barátunk keresztségi ünnepségére Debrecenben. Klárika és János két egészen különböző gyermeke Istennek életút, kor, nem, temperamentum tekintetében.

Ruzicska Jani mindössze 23 éves, fiatal egyetemista, akiben édesapja révén, illetve saját, fiatal élete kudarcai és útkeresései nyomán erősödött meg a döntés, hogy – mint mondta – „szövetséget köt a világmindenség Urával”. Hajdúné Klárika nyugdíjas pedagógus, aki 73 évesen, 15 évnyi kitartó istenkeresésének gyümölcsét ünnepelhette ezen a napon – második születésnapján, ahogyan ő fogalmazott. De ha mégoly különböző úton, életkorban érkeztek is el a keresztelő medencéhez, nagy örömükben, buzgalmukban és megérintettségükben biztosan egyek voltak. Öröm volt hallani a Lélek frissességével és az odaadó szeretet tüzével teljes beszámolójukat.

Jani számára maga az alámerítkezés volt a legfelemelőbb pillanat. A vízből kijőve, az új életre való feltámadás pillanatában hatalmas boldogságot és ujjongó örömöt érzett. Nagyon megérintette őt lelkésze, Dankó Ferenc alámerítkezés előtt mondott áldáskérő imádsága és a kapott keresztségi Igéje, mindkettőben úgy érezte, Feri személyesen Isten üzenetének tolmácsolója volt számára. „Mindezt az az Isten üzente számomra, akinek most már joga van az életem felett, joga van vezetni engem és rendelkezni velem. Bátorított és irányt mutatott, hogy merre tovább, azt üzente nekem, hogy igen, melletted leszek, támogatlak, és lesz egy út, amelyet előkészítettem számodra, amin velem együtt járva lesz boldog életed!”

Janit boldogsággal töltötte el, hogy örömében azok a családtagja is osztoztak, akik korábban nem jártak még nálunk a gyülekezetben. Ezen a napon egész családja és barátainak sokasága ünnepelt együtt vele. Isten gondviselését látta abban is, hogy sok olyan könyvet kapott ajándékba, amikre már korábban is vágyott. Lezárásként pedig némi humorral így összegezte a napot: „A nap végére fájtak az arcizmaim, életemben nem mosolyogtam még ennyit egyszerre.”

„Így szól az Úr, Megváltód, Izraelnek szentje: Én vagyok az Úr, Istened, ki tanítlak hasznosra, és vezetlek oly úton, amelyen járnod kell.” (Ésaiás 48:17, Jani keresztségi Igéje)

Klárikát mindig is komolyan érdekelte a Szentírás, és nagy lelki gyönyörűsége volt abban, amikor 15 éve adventista közösségünk részéről segítséget kapott az értelmezésében. Klárikában lassan érlelődött meg, hogy elérkezzen a szövetségkötés ideje, azonban alapos, megalapozott döntését mutatják a következő mondatai: „A fogadalomtételkor nagyon dobogott a szívem, mert mélyen átéreztem, mekkora súlya és jelentősége van minden egyes »igen« válaszomnak. Tapasztalatból tudom, hogy az Úr a stabil pont az életemben, aki, bármi történjen is, mindig ugyanaz, akiben nem fogok csalódni, és akihez mindig teljes bizalommal fordulhatok.” Klárikát nagyon megérintették a szolgálatok, melyeket hálásan köszön mindenkinek. Kedves meghívott barátai szerint maradandó, méltó és gyönyörűen megszervezett volt ez a nap. A testvérek szeretete, a lelkes, bátorító arcok, a sok szép lelki ajándék, a kígyózó gratuláló sor, a testvérektől, barátoktól vagy akár ismeretlenektől érkező jókívánságok mind olyan dolgok, amik ma is könnyeket csalnak a szemébe, és visszaemelik őt ennek a csodálatos napnak az atmoszférájába.

„Örülj nagyon, Sionnak leánya, örvendezz, Jeruzsálem leánya! Ímé, jön néked a te királyod; igaz és szabadító Ő.” (Zakariás 9:9, Klárika keresztségi Igéje)

Kedves Klárika és Jani! Kívánjuk, hogy a megríkatóan szép keresztségi Igétek tanácsai, bátorításai és örömei kísérjenek titeket újjászületésetek útján a célba érkezésig! Isten gazdag áldásait kívánjuk életetekre! Örülünk, hogy testvéreinkké lettetek!

 

Dudás Enikő
Karcag

 


 
2020_07/3

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Kitekintő
Új

Vastag füstréteg, amíg a szem ellát…

Október 19.

Most is jól emlékszem rá, hogy milyen mélyen érintett, amikor tavaly az amazonasi esőerdőket vagy éppen az Ausztráliát érintő súlyos tüzekről hallottam. Minden nap imádkoztunk itthon... Akkor még nem gondoltam arra, hogy egyszer én is érintett lehetek.

Ötletek a misszióra
Új

Megbillent a világ

Október 19.

A feladatunk most nehezebb, mint bármikor, hiszen a járványügyi helyzet rendkívüli kihívásokat okozott. A változások mindenkire hatással vannak – ha ehhez nem tudunk rugalmasan igazodni, ha elakadunk egy-egy fejlődési fázisban, akkor sűrűsödnek a konfliktusok...