Magvetés a magtárban

Magvetés a magtárban

Isten drága gyermekei, Szerző: Bartalos Béláné Kati - Június 29. 279

Kedves testvérek, friss örömünket szeretném megosztani veletek. Kicsit távolabbról kezdem. Pár éve, amikor a Békés megyei eleki gyülekezetként csatlakoztunk az egyházhoz, szívünk nagy fájdalmára elveszítettük az imaházépületünket (maradó kedves, főleg idős testvéreinkkel együtt).

De nagy örömünkre szolgált, hogy Istenünk a szomszédos település, Kétegyháza gyülekezetére irányította a figyelmünket, és az ottani testvérek nagy-nagy szeretettel be is fogadtak minket. Így az országban egyedülálló módon, ún. „ikergyülekezetként” járhatunk együtt már évek óta az ő kedves kis épületükbe szombatonként. A hétközi imaórákat pedig háznál tartottuk Eleken.

A járványhelyzet mindannyiunkat megviselt, már nagyon kezdtek hiányozni a testvéri találkozások, a közös ima- és istentiszteleti alkalmak. Viszont amikor enyhültek a szabályok, mi akkor sem jöhettünk össze a gyülekezeti termünkben, mivel annak méretei miatt ott 40–50 ember csak szoros közelségben foglalhatna helyet.

Ekkor jött a gondolat, hogy Barthalos Zoltán és Ibolya testvéreink frissen épült magtárában gyűljünk össze. Ez egy hatalmas, jól megközelíthető, lebetonozott, építéséből adódóan folyamatosan szellőző, de fedett, esőtől, közvetlen napsütéstől védett terület. Mondanom sem kell, hatalmas áldásként és örömként éltük meg ott a találkozást, Isten együttes dicsőítését 3 hónap után.

Az első tapasztalatról is beszámolhatunk. Annak ellenére, hogy úgy nézett ki, komoly akadályok merülnek fel a használatbavételi engedéllyel kapcsolatban, az első alkalmunk előtti csütörtökön mégis megkapta rá az engedélyt a magtár. Gyanítom, hogy a hatóság másmilyen használatra gondolhatott… wink 

Hadd írjak pár szót a jövőbeli terveinkről is. Évek óta imádkozunk megoldásért az imateremmel kapcsolatban, amire reményeink szerint most válasz érkezett Halasi Vilmos és Éva testvéreink ajándékaként. Ők erre a célra, imaháznak megvásároltak egy épületet városkánk egyik központi, de mégis csendes utcájában. A megvalósuláshoz még sok ihletett tervre, munkára, felújításra és anyagi forrásra van szükség, de biztosak vagyunk benne, hogy minden meglesz a maga idejében, ha az a jó Isten akaratával is megegyezik.

Vágyunk rá, hogy ne csak a gyülekezési helyünk legyen magtár, hanem mi magunk is „magtárként” tudjuk hinteni az Ige magvát a körülöttünk élő embereknek, hogy az gyümölcstermő legyen, és hozzon „harmincannyit, némely hatvanannyit, némely pedig százannyit” (Márk 4:20).

 

Bartalos Béláné Kati
Elek

 


 
2020_07/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Kitekintő
Új

Vastag füstréteg, amíg a szem ellát…

Október 19.

Most is jól emlékszem rá, hogy milyen mélyen érintett, amikor tavaly az amazonasi esőerdőket vagy éppen az Ausztráliát érintő súlyos tüzekről hallottam. Minden nap imádkoztunk itthon... Akkor még nem gondoltam arra, hogy egyszer én is érintett lehetek.

Ötletek a misszióra
Új

Megbillent a világ

Október 19.

A feladatunk most nehezebb, mint bármikor, hiszen a járványügyi helyzet rendkívüli kihívásokat okozott. A változások mindenkire hatással vannak – ha ehhez nem tudunk rugalmasan igazodni, ha elakadunk egy-egy fejlődési fázisban, akkor sűrűsödnek a konfliktusok...