Több száz csomagnyi segítség

Több száz csomagnyi segítség

Ötletek a misszióra, Szerző: Sitkei Zoltán - Június 29. 131

A koronavírus-járvány számos hatással volt az egész világra, így Magyarországra is. Az elmúlt hónapokban sokan vesztették el a munkájukat, és ennek kapcsán családok megélhetése került veszélybe. Az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány ebben a helyzetben is kereste a lehetőséget a segítségnyújtásra. A családok helyzetének stabilizálását segítendő létrehoztuk a COVID-19-segélycsomagot, mely tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket tartalmaz. Az átmeneti nehézségek átvészelését kívántuk támogatni ezzel a segélycsomaggal azok számára, akik kifejezetten a járvány közvetett következményeként kerültek nehéz helyzetbe.

A segítő szándékok ilyen helyzetekben sokszor találkoznak Isten különös kegyelmének megnyilvánulásaként. Így került az alapítványunk is kapcsolatba az Idetartozunk Egyesülettel, mellyel együttműkve 2100-nál is több család kapott segélycsomagot. Az együttműködéshez az egyesület egyik aktivistájának megkeresése vezetett: Sztojka Edina (a 2019-es év Aranypánt díj nyertese, valamint Békés megye Év Emberének 2. helyezettje), a szervezet Békés megyei képviselője keresett meg bennünket, és az egyeztetések során odáig jutottunk, hogy 100 családhoz juttattuk el a COVID-19-csomagot a megyében az egyesület által biztosított 150 további csomag mellett. A rászorulókhoz való eljuttatást az Idetartozunk Egyesület önkéntesei végezték. A segélycsomagok összeállításában pedig a gyulai gyülekezet tagjai segítettek, lelkes segítségnyújtásról tanúbizonyságot téve.

Hálásak vagyunk a Jóistennek a gyülekezetek tagjaiért, akik önkéntes munkájukkal, valamint azoknak, aki anyagilag is támogatják a programjainkat!

 

Sitkei Zoltán
az ADRA ügyvezető igazgatója

 


 
2020_07/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

A hála szavai
Új

Evangélium egy kincstárnok szemével

Ma, 10:11

Tudjátok, hogy ki a világ leggazdagabb embere? Persze, biztos tudjátok. A világon élő leggazdagabb ember Jeff Bezos, az amazon.com alapítója. ... Azonban van még egy olyan személy, akinek a vagyona minden kincset felülmúlt. Ő volt az első kincstárnok.

Ötletek a misszióra
Új

Nyíregyháza: ami eddig megszokott volt, az most csoda

Ma, 09:06

A 2020. július 27-i reggelen komoly kincskeresési útra indultak a Nyíregyházáról jelentkező szünidei bibliatábor kis résztvevői. A kincskeresés egy hétig tartott, ahol minden nap közelebb kerültek a „nagy kincsesláda” felnyitásához.