Megosztások

Megosztások

Egészségünkre!, Szerző: Szőllősyné Nagy Annammária - Június 29. 102

Szombat reggel van, a felkelő nap sugarai sétára csalogatnak a természetben. Még ki se lépek az ajtón, máris két fakopáncs hívja fel a figyelmet: kipp-kopp, itt a fatörzs belsejében valami izgalmas reggeli rejlik, érdemes érte megdolgozni. Egy mezei veréb éppen pehelytollat visz a csőrében, hogy még komfortosabb legyen az otthona. A feketerigók egészen a közelembe merészkednek, fürge mozgásuk elbűvöl. Egy fácánkakas rikácsol a szemben levő telken, érdekes, mennyire szép tollazata van… viszont a hangja? Mintha nem illene a ruhájához. Az egyik legviccesebb madárnak tartom.

Minden reggel, amikor a nap első kacsintása táncra hívja a madarakat, ünnepi érzésem van. A természet megigézően szép összhangja a gondolataimat az első édeni szombat reggelre irányítja. Elkészült a nagy mű, az ég és a föld minden serege. A teremtés alkotómunkája után Ádám és Éva ifjú párként sétálnak az Édenkertben.

Visszaemlékszem arra, amikor hittanórán a diákjaimmal a teremtés tananyagát vettük. Feltettem nekik a kérdést:

– Gyerekek, az első hét nap közül a teremtés melyik napján vettetek volna részt legszívesebben?

A hetediken, mondta az egyik fiú, és meg is indokolta, miért:

– Mert addigra minden elkészült, és az Isten mindent megosztott az emberrel.

Megosztás.

Manapság sokat használjuk ezt a szót, de leginkább az új értelmében, digitális értelemben. Valljuk be őszintén, a legkönnyebb digitálisan megosztani valamit.

A srác szavai most is elgondolkodtatnak: „Mert… az Isten mindent megosztott az emberrel.” Hiszem, hogy a Mindenható a tőle telhető legszebbet és legjobbat adta nekünk a teremtés első hetében: a tökéletes organizmust, amely az Ő keze műve. De vajon figyelünk-e Isten megosztásaira?

Az igaz, hogy az Úrral már nem találkozhatunk úgy személyesen, mint az első emberpár, de a kommunikációs csatornájának van egy másik módja is: ezek a megosztásai.

A legnagyobb közösségi portál ígéretes kapcsolatokkal csalogat, követője lehetsz bárkinek, akit megkedvelsz. Figyelheted a napi eseményeit, megtudhatod, mit reggelizett, hová utazott nyaralni. Sőt! Még belőled is portálsztár lehet, ha fel tudod csigázni ismerőseid kedélyét valami extra vagy elmés poszttal, amely különbözik a megszokottól.

De ne feledd, akiket követsz, mind emberek: esendők és halandók. A megosztásaik időlegesek és részigazságok. Inkább keress rá Isten oldalára, és ne felejtsd el lájkolni, mert érdemes a követője lenni! A megosztásairól ismered meg Őt: megosztotta velünk a Fia életét és ezt a csodálatos, kék bolygót, amelyet Földnek nevezünk.

A Zsoltárok könyvében olvasom: „Az egek magasztalják csodálatos tetteidet…” (Zsoltárok 89:6) Szeretem az Isten megosztásait figyelni és az Ő tetteit magasztalni, éppen úgy, mint az egek.

Az Isten megosztásai értékállók, örökkévalók és időtállók. Izgalmasak és megunhatatlanok. Ha lájkolom Őt, nem egy unatkozó tömeg részeként teszem meg, hanem azért, mert egyszerűen magához vonz a teremtett alkotásai által. Az Úr ellenállhatatlanul és végérvényesen vonz engem. Ezért hát szívesen megosztom veletek is, hogy a követője lettem. És nem akármiért!

 

Szőllősyné Nagy Annammária
Debrecen, „A” gyülekezet

 

Gyönyörű mind... a vadvirágok, a napfelkelte és hanyatlása, a tücsökmuzsika, a madarak dala, a tovaszálló felhők, a sudár fák, a virágzó domboldal... Hadd mutassam meg nektek videóban is:
Gyönyörű mind, amit az Isten formált

 


 
2020_07/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Kitekintő
Új

Vastag füstréteg, amíg a szem ellát…

Október 19.

Most is jól emlékszem rá, hogy milyen mélyen érintett, amikor tavaly az amazonasi esőerdőket vagy éppen az Ausztráliát érintő súlyos tüzekről hallottam. Minden nap imádkoztunk itthon... Akkor még nem gondoltam arra, hogy egyszer én is érintett lehetek.

Ötletek a misszióra
Új

Megbillent a világ

Október 19.

A feladatunk most nehezebb, mint bármikor, hiszen a járványügyi helyzet rendkívüli kihívásokat okozott. A változások mindenkire hatással vannak – ha ehhez nem tudunk rugalmasan igazodni, ha elakadunk egy-egy fejlődési fázisban, akkor sűrűsödnek a konfliktusok...