Bemutatkozik a nyíregyházi gyülekezet

Bemutatkozik a nyíregyházi gyülekezet

Isten drága gyermekei, Szerző: Csalami Renáta - 2018. Május 21. 575

Bemutatkozik a Hetednapi Adventista Egyház nyíregyházi gyülekezete


A gyülekezet alapítására 1913 októberében került sor, amikor Kessel Frigyes lelkipásztor közreműködésével a néhány főből álló, Bibliát komolyan kutató csoportot gyülekezetté szervezték. A gyülekezet több épületben tartotta összejöveteleit a világháború ideje alatt és az azt követő időszakban, míg az egyik adventista testvér a saját házát úgy építette meg, hogy az istentiszteleti helyként is funkcionáljon, és így lett a Csillag u. 12. gyülekezeti épület is egyben. Ezen épület később átkerült az egyház tulajdonába, amelyet a 90-es években átalakítottak, és 2002-ben adtak át ünnepélyes keretek között.

A közösség számbeli növekedése főként a könyvevangélisták kitartó fáradozásának volt köszönhető (az 1940-es években), és a hívők személyes munkájának eredményéről is olvashatunk a történeti feljegyzésekben.

A több évtizedes gyülekezeti életnek hála, hogy ma van adventista közösség Nyíregyházán. Gyülekezetünkben változó arányban vannak jelen a különböző korosztályok: gyerekek, tinik, fiatalok és felnőttek, valamint az idősebb korosztály. Papírforma szerint 90 tagunk van, Biri szórvánnyal együtt még 5 fővel bővül ki a közösségünk.

Rendszeres programjaink a szombati istentiszteletek mellett a Bibliai Szabadegyetem, bibliakör, alkalmanként szülői kör és buszos kirándulások.

Ifiprogramjaink a tematikus esték, ahol különböző országok kultúráját, érdekességeit térképezzük fel, továbbá kéthetente ifi bibliakört tartunk a fiatalok által kiválasztott témában.

Gyerekek számára évente igyekszünk megszervezni a szünidei bibliatábort, mert ez alkalmat ad a közösség elmélyítésére és hitük megerősítésére.

Célunk a missziós lelkület továbbfejlesztése, hogy betöltsük teljes mértékben Isten tervét, és el tudjuk érni az evangéliummal azokat, akik még nem ismerik az üdvösségre vezető utat.

Csalami Renáta


 
#2018_05/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Kitekintő
Új

Vastag füstréteg, amíg a szem ellát…

Október 19.

Most is jól emlékszem rá, hogy milyen mélyen érintett, amikor tavaly az amazonasi esőerdőket vagy éppen az Ausztráliát érintő súlyos tüzekről hallottam. Minden nap imádkoztunk itthon... Akkor még nem gondoltam arra, hogy egyszer én is érintett lehetek.

Ötletek a misszióra
Új

Megbillent a világ

Október 19.

A feladatunk most nehezebb, mint bármikor, hiszen a járványügyi helyzet rendkívüli kihívásokat okozott. A változások mindenkire hatással vannak – ha ehhez nem tudunk rugalmasan igazodni, ha elakadunk egy-egy fejlődési fázisban, akkor sűrűsödnek a konfliktusok...