Maszk és párás szemek

Maszk és párás szemek

Pünkösd a gyulai gyülekezetben

Isten drága gyermekei, Szerző: Czinkota András - Június 02. 119

2020. május 30-án különleges szombati ünnepélyre gyűltünk össze a gyulai gyülekezetben, hiszen a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások feloldását követően, közel háromhavi távollét után látogathattunk el az imaházunkba.

Amint értesültünk arról, hogy május 30-án „gyülekezeti körülmények között” is megtarthatók a szombati istentiszteletek, úgy döntöttünk, hogy élünk a lehetőséggel… Felvettük a kapcsolatot Ócsai Tamás testvérrel, aki az eredeti éves terv alapján éppen erre a szombatra volt kiírva gyulai vendégszolgálatra. Nagy örömünkre Ócsai testvér készséggel elvállalta a szolgálatot.

A szombat délelőtti istentiszteletet 11 órára hirdettük meg, de a gyülekezet vezetőivel, diakónusaival, illetve a hangtechnikus testvérrel már 10 órára odaértünk, hogy újra megbeszéljük a legszükségesebb feladatokat, illetve imádságos szívvel készüljünk arra, hogy ismét élőben lehessünk együtt testvéreinkkel.

Az egyházelnök testvér a prédikációjában aktuális – pünkösdi – igei gondolatokról beszélt. Felelevenítette a jeruzsálemi gyülekezet első pünkösdi tapasztalatát, amely a Szentlélekkel való különleges találkozást jelentette. Ócsai testvér párhuzamot volt a korabeli történések, illetve a Szentlélek vezetése elnyerésének lelki törvényszerűségei, valamint az Isten népe most jelentkező szükségletei között. Az istentiszteleten részt vevő gyülekezet arra mondott áment – és bízunk benne, az online közvetítést nézők is –, hogy különleges, „pünkösdi” elkötelezettséggel kell megerősítenünk a közösségünket Istennel az előttünk álló időkre nézve.

Az istentiszteleten nagyon szokatlan volt a szájmaszk mögé bújtatott arcokat látni, de a mosolygó szemek örömének látványa minden furcsaságot felülírt. Jó volt hallani a „karanténidőszak” Istennel szerzett, áldott tapasztalatait. Bár nem ölelhettük meg egymást, de most még az „engedélyezett könyökérintések” is az egymás iránti elkötelezett szeretetünket fejezték ki.

Beszédes volt az is, amikor az egyik testvér az istentiszteletről távozóban ezt mondta: „Alig kapok levegőt ebben a maszkban, ráadásul a szemüvegem is állandóan párásodik…, de nem baj! Jó volt itt lenni, de inkább így, mint sehogy! Azért imádkozom, hogy itt lehessek a következő szombatokon is!

A május 30-ai pünkösdi istentisztelet élő közvetítése a gyulai gyülekezet Facebook-oldalán nézhető vissza:

https://www.facebook.com/gyulaiadventistagyulekezet/videos/1048197822242608/

 

Czinkota András
a gyülekezet lelkésze

 


 
2020_06/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Kitekintő
Új

Vastag füstréteg, amíg a szem ellát…

Október 19.

Most is jól emlékszem rá, hogy milyen mélyen érintett, amikor tavaly az amazonasi esőerdőket vagy éppen az Ausztráliát érintő súlyos tüzekről hallottam. Minden nap imádkoztunk itthon... Akkor még nem gondoltam arra, hogy egyszer én is érintett lehetek.

Ötletek a misszióra
Új

Megbillent a világ

Október 19.

A feladatunk most nehezebb, mint bármikor, hiszen a járványügyi helyzet rendkívüli kihívásokat okozott. A változások mindenkire hatással vannak – ha ehhez nem tudunk rugalmasan igazodni, ha elakadunk egy-egy fejlődési fázisban, akkor sűrűsödnek a konfliktusok...