Tiborszállásról jelentjük

Tiborszállásról jelentjük

Isten drága gyermekei, Szerző: Csomó Hajnalka - Május 05. 107

Koronavírus 2020! Szinte nincs olyan nap, hogy az újságokban, interneten vagy a televízióban ne hallanánk legalább egy tucatszor ezt az ikonikus kijelentést. Ahogy a világ több országát, úgy hazánkat is elérte a koronavírus, amelynek jelentős hatását életünk legtöbb területén érezzük. Senkinek nem kell bemutatni, hogy mik azok a dolgok, amelyek korlátozva lettek.

Az egyik jelentős óvintézkedés az oktatási intézmények ideiglenes bezárása volt, mely mostanra több mint 1 hónapja tart. Az országban sokfelé, így nálunk is, a tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskolában bevezetésre került a távoktatás. Eleinte elég ijesztőnek tűnt, hiszen tantestületünk 50%-ban az idősebb korosztályt erősíti, és sokuknak új volt az internet világa.

Kezdetben fejtörést okozott az a kérdés is, hogy melyik internetes felület lenne a legjobb opció diákjaink elérésében. Felmérve a helyzetet és a családi körülményeket a Facebook adta lehetőségek mellett döntöttünk. Azonban nem minden tanulónál adott az internetkapcsolat, vagy eszköz hiányában nem tudja megoldani ezt a feladatot, így ezen tanulók papírformátumban kapják meg az aktuális feladatokat heti rendszerességgel.

Természetesen ez a helyzet nemcsak minket, pedagógusokat, hanem a szülőket és a gyerekeket is hirtelen érte, és ebből kifolyólag arra is megoldást kellett találni, hogy a lehető legjobban csökkentsük a tananyagot, így enyhítsük a szülőkre háruló terheket, és könnyebbséget adjunk a diákoknak is. Az órákat a külön erre a célra létrehozott Facebook-csoportokban tartjuk videóhívás keretén belül. Ezek nagyjából 20–25 perces órák, ahol igyekszünk segíteni a tanulók otthoni munkáját és a szükséges tanácsokkal ellátni őket.

Ez az időszak mindenki számára megterhelő és embert próbáló, de azt hiszem, hogy a körülményekhez képest gördülékenyen vettük az akadályokat, és mostanra jól tudunk együtt dolgozni és haladni, mind a tanári kollektíva, mind a gyerekek.

Imádkozzunk azért, hogy mihamarabb elmúljon ez a válság, és az életünk visszatérjen a megszokott mederbe.

 

Csomó Hajnalka iskolalelkész
Tiborszállás

 


 
2020_05/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Örökbefogadók az imaházban

49 perce

2020. augusztus 6-án délután különleges alkalomból nyitottuk meg a miskolci Bibliaház ajtaját: örökbefogadók találkozójának adtunk helyet. Az imaház udvara és a gyermekszoba remek helyszínnek bizonyult, a kisebb-nagyobb gyerekek pillanatok alatt birtokba vették a területet.

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

102 éves az Üdv és adventi énekeskönyv

57 perce

Ebből az alkalomból tartottunk megemlékezést Gáborjánban szeptember 12-én szombaton. Most sokkal kevesebben voltunk, mint tavaly, és a biztonsági előírások betartásával, szabadtéren zajlott az ünnepély...