A koronavírus és Jerikó falai

A koronavírus és Jerikó falai

Egészségünkre!, Szerző: dr. Nagy Vilmos - Május 05. 105

Ma sok hívő és nem hívő is felteszi a kérdést, vajon miért engedi meg Isten ezt a járványt. Erről a témáról hallgassuk meg dr. Nagy Vilmos gondolatait a videóban.

 

 

Záró gondolatul

 

Egy ilyen élethelyzetben, amiben most vagyunk, BÖLCSEBB DOLOG A BETEGSÉG CÉLJÁT, mint az okát kutatni (de ez nem azt jelenti, hogy a betegségeket kiváltó okokat jelentéktelennek tekintjük). Fel kell tennünk a kérdést: mit akar Isten elvégezni bennem? Most a járvány idején és majd utána mi a célja velem? Mert a gyógyulásnál is fontosabb, hogy más emberré váljunk.

Joó Sándor lelkész sorait szeretném idézni mint keresztény értékrendet:

„Mi mindent szükségesnek tartunk addig, amíg nincs baj! Kényelmes, meleg otthont, könyveket, társadalmi állást! Aztán minél jobban borul az ég felettünk, annál jobban szűkül a kör. Végül már csak egy bőröndre zsugorodik össze az a holmi, amit, mint legszükségesebbet, magunkkal mentünk az óvóhelyre. S ha rákerülne a sor, akkor látnánk meg, hogy az sem szükséges már, csak a puszta életünk mentése. És ha már ez is kilátástalanná válna, akkor látnánk meg, hogy csakugyan egy a szükséges dolog: JÉZUS KRISZTUS.”

 

dr. Nagy Vilmos háziorvos
Berettyóújfalu

 


 
2020_05/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Barta Sándorné szülinapja

48 perce

A kamuti művelődési házban általában evangelizációs előadásokat szoktunk tartani. De nem így volt ez június 21-én. Ezen a napon azért gyűltünk össze az intézmény nagytermében, hogy együtt adjunk hálát Istennek azért, hogy Barta Sándorné Jolánka néni már 90 éve közöttünk van.

„Ez az az út, ezen járjatok.“
Új

Senkit ne hagyjunk magára!

53 perce

„Mindenre van erőm Krisztusban, aki engem megerősít” – ezzel az alapigével foglalkoztunk a debreceni tanévnyitó istentiszteleten. Bátorítást, erőt vigasztalást meríthettünk a gondolatból, hogy Isten mindig, minden pillanatban készen áll arra, hogy velünk legyen, hogy átsegítsen a kihívásokon...