A mosolygós Bíró Józsán

A mosolygós Bíró Józsán

Ötletek a misszióra, Szerző: Mezei Ibolya - 2020. Április 06. 236

„Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, Uram.” (Zsolt 139:4)

Dr. Makkos Norbert 2020 februárjában 8 alkalommal tudta megmosolyogtatni és elgondolkodtatni az előadására érkező közönséget Debrecen-Józsán.

A Fejér megyei Sárbogárdról (feleségével és legkisebb fiával) érkező bíró olyan nemes humorral osztott meg rövid személyes információkat az első alkalommal, amelyben immár a Youtube által is részesedhet az érdeklődő.

Makkos bíró figyelmét nem kerülte el a közösségi ház előadótermében tartózkodók legapróbb megnyilvánulása sem: ez már negyedóra alatt nyilvánvalóvá vált, s így a hallgatóság örömmel vált aktív közreműködőjévé az előadásnak.

A „Számít-e a bíró személyisége?” című első alkalmon úgy navigálta a laikusokat, hogy a jelenlévő minden korosztály számára egyszerűen érthető lett: ki a bíró és a bíróság, mi a feladata – tehát olyan általános összképet kaptak a megjelentek, amely az előadás címére is egyértelmű választ adott.

A mosolygó bíró negyed évszázados polgári bírói tevékenységéből azokat a tapasztalatait említette meg ekkor, amelyek nem csupán a kapcsolódó fogalmakat tisztázták, hanem saját ügyeink továbbgondolását is segíthetik úgy, miként azt az alkalom végén Makkos Norbert a zsoltáríró (139. zsoltárban elhangzott) szavaival elmondta mintegy saját ars poeticájaként.

Az előadás után pedig lehetőség volt személyes kérdésfeltevésekre és ezáltal megélni és átérezni azt, amiről szó is volt: a bíró is ember – dr. Makkos Norbert közvetlen, nyitott, türelmes, derűs és szakmájában Isten által kiegyensúlyozott személyiség.

Köszönet a Hetednapi Adventista Egyház Józsai Gyülekezete lelkészének, Szőllősi Árpádnak a szervezésért, segítőinek a sorozat zökkenőmentes lebonyolításáért, és külön köszönet az együttműködésért (a helyszín biztosításáért) a Józsai Közösségi Ház igazgatójának.

 

Mezei Ibolya
Debrecen, „A” gyülekezet

 


 
2020_04/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Online szombatiskolát… gyerekeknek?!

Január 12.

Abban az időben, amikor én kislány voltam, a mese szó hallatán sorokba rendezett betűk jelentek meg a képzeletemben vidám képekkel illusztrálva, az orromban pedig már-már éreztem a könyv illatát. A játék alatt hajas babát, építőkockát vagy egy izgalmas társasjátékot értettem.

A hála szavai
Új

Hogyan értékeljük a fehérgyarmati jótékonysági koncertet?

Január 12.

Amint már korábban említettük, ez a 2020-as év komoly kihívások elé állított minket, hiszen a már hagyománnyá vált fehérgyarmati jótékonysági koncertet a megszokott módon nem valósíthattuk meg.