Bibliai arcképcsarnok Mezőgyánból

Bibliai arcképcsarnok Mezőgyánból

Ötletek a misszióra, Szerző: Keresztesi Lászlóné Magdi - 2020. Március 24. 424

Jó lenne, ha mindnyájan megtanulnánk, hogy amíg a mennyben el nem hangzik a szó: „bevégződött”, addig mindig lesz hely, ahol dolgozhatunk, és mindig lesznek sebzett szívek, akik befogadják Isten üzenetét.

A Szentírás úgy ábrázolja Jézus Krisztust, mint aki keres-kutat az elveszett juh után. Szeretettel körülölel bennünket, és visszavisz a nyájhoz. Szeretete adja meg nekünk az előjogot, hogy vele lehessünk a mennybe.

Az alázatos, feladatát jól végző, hű munkás, aki engedelmesen válaszol Isten hívására, bizton számíthat a Megváltó támogatására. Az ilyen komoly és szent felelősségnek már az érzete is felemeli a jellemet, tettre hívja értelmének legmagasztosabb képességeit. Ezek folyamatos használata megerősíti és megtisztítja a szívét és gondolatát. Felbecsülhetetlen a hatás, melyet a maga és mások életére gyakorol.

Egy ilyen felkészült lelkész testvérünknek a szeretetét, tanításait élvezhettük egy egész héten keresztül március elején. Szeretete a gyerekeket is maga köré vonzotta. Czinkota András már 2007–2008-ban volt geszti gyülekezetünk lelkésze, viszont azután elkerült tőlünk, mert munkássága másfelé szólította őt.

De elmondhatjuk, hogy bármikor meghívtuk, szeretett feleségével, Katikával mindig eljöttek a gyülekezetünkbe, és ha sajnos szomorú esemény is volt nálunk, akkor is részt vettek azon, hogy támogassanak a jelenlétükkel bennünket.

Amikor szolgálatra be voltak osztva, akkor is szakítottak időt, hogy meglátogassák egyik testvérnőnket, Duci nénit, akinek beteg gyerekei voltak, és ő maga is beteg, idős volt.

Hála Istenünknek, hogy itt, Mezőgyánban, a mi kis gyülekezetünkben is megismerhették azok a vendégek, akik még nem hallották áldásos szolgálatát egy héten keresztül minden nap.

Hála Istenünknek, minden este olyan sokan voltunk, hogy nem fértünk be mindannyian az imatermünkbe, ezért mi, tagok, inkább kint hallgattuk a másik teremben az előadást.

Kívánom életükre Istenünknek áldását továbbra is, hogy ilyen hű munkása legyen Istenünknek és embertársainknak az építésére Czinkota András és felesége, aki elkíséri a férjét a szolgálatokra.

 

Szeretettel: 
Keresztesi Lászlóné Magdi

 


 
2020_03/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“

Tovább az úton a cél felé!

2021. Június 28.

A Tiszavidéki Egyházterület egy újabb mérföldkőhöz érkezett 2021. június 20-án, amikor a gyülekezetek küldöttei megválasztották az egyházterület vezetőtestületét a következő négy évre.

Isten drága gyermekei
-

Így kedveskedtünk a gyerekeknek Gyulán

2021. Június 28.

Május 8-án a gyulai gyülekezet megnyitotta kapuját mindazok előtt, akik már régóta vártak erre a napra.