Bibliai arcképcsarnok Mezőgyánból

Bibliai arcképcsarnok Mezőgyánból

Ötletek a misszióra, Szerző: Keresztesi Lászlóné Magdi - Március 24. 217

Jó lenne, ha mindnyájan megtanulnánk, hogy amíg a mennyben el nem hangzik a szó: „bevégződött”, addig mindig lesz hely, ahol dolgozhatunk, és mindig lesznek sebzett szívek, akik befogadják Isten üzenetét.

A Szentírás úgy ábrázolja Jézus Krisztust, mint aki keres-kutat az elveszett juh után. Szeretettel körülölel bennünket, és visszavisz a nyájhoz. Szeretete adja meg nekünk az előjogot, hogy vele lehessünk a mennybe.

Az alázatos, feladatát jól végző, hű munkás, aki engedelmesen válaszol Isten hívására, bizton számíthat a Megváltó támogatására. Az ilyen komoly és szent felelősségnek már az érzete is felemeli a jellemet, tettre hívja értelmének legmagasztosabb képességeit. Ezek folyamatos használata megerősíti és megtisztítja a szívét és gondolatát. Felbecsülhetetlen a hatás, melyet a maga és mások életére gyakorol.

Egy ilyen felkészült lelkész testvérünknek a szeretetét, tanításait élvezhettük egy egész héten keresztül március elején. Szeretete a gyerekeket is maga köré vonzotta. Czinkota András már 2007–2008-ban volt geszti gyülekezetünk lelkésze, viszont azután elkerült tőlünk, mert munkássága másfelé szólította őt.

De elmondhatjuk, hogy bármikor meghívtuk, szeretett feleségével, Katikával mindig eljöttek a gyülekezetünkbe, és ha sajnos szomorú esemény is volt nálunk, akkor is részt vettek azon, hogy támogassanak a jelenlétükkel bennünket.

Amikor szolgálatra be voltak osztva, akkor is szakítottak időt, hogy meglátogassák egyik testvérnőnket, Duci nénit, akinek beteg gyerekei voltak, és ő maga is beteg, idős volt.

Hála Istenünknek, hogy itt, Mezőgyánban, a mi kis gyülekezetünkben is megismerhették azok a vendégek, akik még nem hallották áldásos szolgálatát egy héten keresztül minden nap.

Hála Istenünknek, minden este olyan sokan voltunk, hogy nem fértünk be mindannyian az imatermünkbe, ezért mi, tagok, inkább kint hallgattuk a másik teremben az előadást.

Kívánom életükre Istenünknek áldását továbbra is, hogy ilyen hű munkása legyen Istenünknek és embertársainknak az építésére Czinkota András és felesége, aki elkíséri a férjét a szolgálatokra.

 

Szeretettel: 
Keresztesi Lászlóné Magdi

 


 
2020_03/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Áldásos istentisztelet Mezőgyánban

November 16.

Áldott szombatnapunk volt mezőgyáni gyülekezetünkben Hegyes-Horváth Géza testvérünkkel november 7-én! Hálásak vagyunk, mert ebben a viszontagságos időben, amikor annyi beteg van, ő eljött hozzánk. Hálásak vagyunk Istenünknek is azért, hogy még van gyülekezetünk, és személyesen örvendezünk egymásnak.

Egészségünkre!
Új

Miskolci túrasorozatok

November 16.

Túrasorozatunk második alkalmával ismét Bükkszentkeresztre vettük az irányt...