Gyógynövény-ismereti és -alkalmazási tanfolyam a ReményPONT Oázis Életmódközpontban

Gyógynövény-ismereti és -alkalmazási tanfolyam a ReményPONT Oázis Életmódközpontban

Egészségünkre!, Szerző: Czinege Zoltán - Március 09. 122

2020. február 18. és március 3. között öt alkalommal tíz résztvevővel gyógynövényismeret tanfolyamot tartottunk Czinege Zoltán fitoterapeuta tanácsadó vezetésével a Debreceni ReményPONT-ban.

Az öt alkalom alatt a résztvevők megismerkedhettek a gyógynövények alkalmazásának történelmi hátterével, a legfontosabb hatóanyagokkal, a gyógynövényes terápiákkal és azok szabályaival.

Részletesebben átvettek több mint harminc féle ismert gyógynövényt és alkalmazási módjaikat, a teakeverékek összeállításának, elkészítésének és fogyasztásának elveit és a fontos biztonsági előírásokat.

Lényeges része volt minden alkalomnak a személyes kérdések és tapasztalatok megbeszélése, amelyek során az egyes problémák megoldásához szükséges átfogó gondolkodásmódot volt lehetőség megismerni és gyakorolni. 

A tanfolyam célja az általános ismereteken túlmutató gyakorlati tudás és az egészséges életmód alapelveinek átadása volt, amelyben nagyszerű segítők voltak a ReményPONT házigazdái, akik az elkészített kóstolókkal, teákkal és a minden alkalommal kihelyezett egészséges életmóddal foglalkozó könyvekkel, valamint a harmonikus környezet megteremtésével nagyban hozzájárultak a tanfolyam sikeréhez.

Folytatásként március végén egy csoporttalálkozóra hívtuk a részvevőket, amelyen az addig megszerzett tapasztalatokat és felmerülő kérdéseket tudjuk átbeszélni egy kellemes tea mellett.

 

Czinege Zoltán
Nyíregyháza

 

 


 
2020_03/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Áldásos istentisztelet Mezőgyánban

November 16.

Áldott szombatnapunk volt mezőgyáni gyülekezetünkben Hegyes-Horváth Géza testvérünkkel november 7-én! Hálásak vagyunk, mert ebben a viszontagságos időben, amikor annyi beteg van, ő eljött hozzánk. Hálásak vagyunk Istenünknek is azért, hogy még van gyülekezetünk, és személyesen örvendezünk egymásnak.

Egészségünkre!
Új

Miskolci túrasorozatok

November 16.

Túrasorozatunk második alkalmával ismét Bükkszentkeresztre vettük az irányt...