Testvér a testvérnek, roma a romának

Testvér a testvérnek, roma a romának

Ötletek a misszióra, Szerző: Boros Anna - Március 09. 271

Immáron 8. éve, hogy Gábor Demeter marosvásárhelyi lelkész evangelizációs sorozatot tartott Bojt községünkben.

Évekkel ezelőtt úgy gondoltuk, hogy a nagy létszámú roma lakosokat könnyebben elérhetjük, ha egy „közülük való" szólítja meg őket. Demeter testvérünk először 2012-ben tartott egy egyhetes istentisztelet-sorozatot, amelyre nagyon sok érdeklődő eljött. Azóta folyamatosan igény van rá, hogy testvérünk beszéljen a helyi romáknak Isten megmentő szeretetéről.

Így történt ez idén februárban is, mikor estéről estére mind több és több vendég hallgatta lelkészünket, aki reménysugárként tárta fel Jézus értettünk hozott áldozatát akkor, amikor már úgy érezzük, minden veszve van.

Hasonlóképpen, ahogyan Bojton, úgy Berettyóújfaluban és Nagykerekiben is voltak evangelizációs sorozatok, ahová a bojti romák is ellátogattak. Az istentiszteletek előtt vers- és énekszolgálatok voltak, amibe már a komolyabban érdeklődők is bekapcsolódtak. A sorozatok befejező alkalmát szeretetvendégséggel zártuk.

Bízunk benne, hogy nem volt hiábavaló a lélekmentés ezen szolgálata, és Istenünk gazdagon megáldja a hallott Igét.

 

Boros Anna
Bojt

 


 
2020_03/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Áldásos istentisztelet Mezőgyánban

November 16.

Áldott szombatnapunk volt mezőgyáni gyülekezetünkben Hegyes-Horváth Géza testvérünkkel november 7-én! Hálásak vagyunk, mert ebben a viszontagságos időben, amikor annyi beteg van, ő eljött hozzánk. Hálásak vagyunk Istenünknek is azért, hogy még van gyülekezetünk, és személyesen örvendezünk egymásnak.

Egészségünkre!
Új

Miskolci túrasorozatok

November 16.

Túrasorozatunk második alkalmával ismét Bükkszentkeresztre vettük az irányt...