Karcag, a „Nagykunság fővárosa”

Karcag, a „Nagykunság fővárosa”

Ötletek a misszióra, Szerző: Soós Róbert - 2020. Február 25. 422

A Nagykunság központjának története a 13. századi mongol pusztításig nyúlik vissza. A kunok az ázsiai törökség kipcsak ágából származnak. A magyarországi letelepedésük után keresztény hitre tértek, beilleszkedtek a rendi magyar társadalomba. Kiváltságos népként fegyverrel szolgálták a királyokat. Magyarrá váltak, ősi nyelvüknek, kultúrájuknak néhány eleme napjainkig tovább él földrajzi nevekben, szavakban, szólásokban.

A városnak 8 évszázadra nyúlik története, ám az adventizmusnak nem ilyen hosszú, de mégis több évtizedes.  Evangelizált itt már Szigeti Jenő, Reisinger János és még sokan mások. Volt is valami kis eredmény, keresztelkedtek meg emberek, mégis végül azt mondhatjuk el, hogy jelenleg két adventista lakik a városban.

2017-ben vettük át a munkát Dankó Ferenctől, aki mentálhigiénés előadásokat tartott itt. Mi az egészséges életmóddal próbálkoztunk, amelynek nem lett jelentős eredménye.

Most azonban egy hatalmas lehetőség adódott, hisz megpályázhattuk az országszerte oly sikeres bibliai szabadegyetemet. Hirdettünk TV-ben, rádióban újságokban, a Facebookon; készült megállító tábla, óriás plakát, plakát, szórólap, és meglátogattunk intézményeket, illetve az egyházak képviselőit. Az eredmény a képen látható.

Tokics Imre testvérünk kezdte az Ószövetség bevezetését és a most szünetelő életmódklub tagjainak kedvéért én (Soós Róbert, mint a program házigazdája, tanult egészségnevelő, lelkész) tartok minden alkalommal egy rövid előadást arról, hogy az adott könyvben hol lelhető fel az adventisták egyik identitását jelentő egészségügyi üzenet. Imádkozunk azért, hogy a jó Isten áldja meg további törekvésünket.

 

Soós Róbert
a szolnoki körzet lelkésze, egészségnevelő

 


 
2020_02/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“

Tovább az úton a cél felé!

2021. Június 28.

A Tiszavidéki Egyházterület egy újabb mérföldkőhöz érkezett 2021. június 20-án, amikor a gyülekezetek küldöttei megválasztották az egyházterület vezetőtestületét a következő négy évre.

Isten drága gyermekei
-

Így kedveskedtünk a gyerekeknek Gyulán

2021. Június 28.

Május 8-án a gyulai gyülekezet megnyitotta kapuját mindazok előtt, akik már régóta vártak erre a napra.