Egy szombat a hölgyekért Geszten

Egy szombat a hölgyekért Geszten

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“, Szerző: Keresztesi Lászlóné Magdi - Február 25. 174

Köszöntelek testvéri szeretetemmel benneteket, testvéreim!

Nagyon áldásos istentiszteletünk volt február 8-án a geszti és mezőgyáni gyülekezetünkben. Témája a női szolgálatok volt, amit Szőllősyné Nagy Annamária tartott. Bevallom, már rég volt ilyen szolgálat, ami a szívemig elhatott.

A Szentíráson keresztül mutatta be azokat a nőket, akiknek nem volt könnyű életük. Nagyon tetszett mindegyik, de mégis Mária története volt, ami könnyeket csalt a szemembe, amit senki nem vett észre. Így még senkitől nem halottam Mária történetét. Régen, amikor még megvolt a komádi gyülekezetünk, én is szolgáltam Máriáról, de meg kell, hogy mondjam, pár mondatot, ami Annamária ajkáról hangzott el a gyülekezetünk felé, én kihagytam.

Azokkal a szerető, mégis bölcs mondásaival, bátorító hangnemben szólt hozzánk, hogy legyünk hű női munkásai szerető Istenünknek. Beszélt még arról, hogy lássuk meg a természetben levő apró kis csodákat, amikkel Istenünk minden egyes nap üzen a számunkra.

Ó, igen, sajnos sok lánynak és asszonynak – akik bár vallásos személyek, mégis bűnbe keverednek – nagyon nehéz, mert önmarcangolás emészti el a lelküket. Sajnos ha az önbüntetés folytatódik, akkor ugyanazt a bűnt követjük el újra és újra, mindaddig, amíg csupán egy dolog marad hátra, hogy véget vetünk életünknek. Segítenünk kell egymásnak, nekünk, nőknek. Olyan szeretettel mondjuk el nekik a vigasztaló szavainkat, ahogy Jézus viszonyult Máriához, arról, hogy van megbocsátás: „Mert Isten nem azért küldte el a Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljön a világ általa.” (János 3:17)

Ezt a világot megmérgezte a szeretetlenség baktériuma. Legyünk ezért mi, gyenge nők, sebkötözők minden lelki betegségre. Vigyük Jézus lábához a sebzett lelkeket, mert Ő ma is éppen ilyen szavakkal szól hozzánk: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11:28) „Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket.” (Máté 9:13)

Köszönöm Istenünknek, hogy felhasználta az Ő eszközét, Annamarit, mert én arra gondoltam a prédikáció alatt, milyen boldog lenne Cséfán Gyuri bácsi, az ő tatája, aki engem is tanított és készített keresztségre, hogy most itt szolgál abban a gyülekezetben, aminek ő volt az alapító tagja már több mint 30 éve.

Köszönöm, hogy leírhattam nektek, testvéreim, a gondolataimat és az örömeimet!

Maradok testvéri szeretettel:

 

Keresztesi Lászlóné Magdi
Geszt

 


 
2020_02/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Kitekintő
Új

Vastag füstréteg, amíg a szem ellát…

Október 19.

Most is jól emlékszem rá, hogy milyen mélyen érintett, amikor tavaly az amazonasi esőerdőket vagy éppen az Ausztráliát érintő súlyos tüzekről hallottam. Minden nap imádkoztunk itthon... Akkor még nem gondoltam arra, hogy egyszer én is érintett lehetek.

Ötletek a misszióra
Új

Megbillent a világ

Október 19.

A feladatunk most nehezebb, mint bármikor, hiszen a járványügyi helyzet rendkívüli kihívásokat okozott. A változások mindenkire hatással vannak – ha ehhez nem tudunk rugalmasan igazodni, ha elakadunk egy-egy fejlődési fázisban, akkor sűrűsödnek a konfliktusok...