Együtt szolgálva az Urat

Együtt szolgálva az Urat

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“, Szerző: Mezei Ibolya - 2020. Február 25. 437

2020. február 9-én a Tiszántúli Egyházterület tisztségviselő képzést tartott a debreceni Fazekas Mihály utcai imaházban.

A nap kezdetén Hegyes-Horváth Géza TET-elnök szíveket megérintő igei gondolataival 2Mózes 28:29–30 és Efézus 3:17–18 alapján irányította a figyelmet az Úrért való szolgálatok közötti együttműködés fontosságára, annak felelősségteljes és folyamatos szükségességére.

A megnyitó után Dankó Ferenc TET-titkár is bibliai alapokra építve beszélt az egyház küldetésében a tagok különféle szolgálatáról és ezek között a jegyző szerepéről. A résztvevők az általa elmondottakat nem csupán hasznosítható módon jegyzetelhették, hanem kivetítőn illusztrálva is nagyon jól követhették. Dankó Ferenc beszélt a jegyzőkönyv vezetése és a tagnyilvántartás fontos részletei mellett a különféle tagfelvételekkel kapcsolatos jegyzői szerepek adminisztratív vonatkozásairól is mindenre kiterjedő alapossággal úgy, hogy előadása alatt a figyelem egyetlen percre sem lankadt. A jegyző szolgálati leírásának alapjait nyomtatott formában is kezünkbe adta, mielőtt előadását Lukács 10:20, Filippi 4:3, Dániel 12:1 és Jelenések 21:17 Igék által üzent gondolataival zárta úgy, hogy megerősítette a gyülekezetekben való kommunikáció rendszerességének fontosságát.

A délelőtt további részében Szőllősi Árpád TET-pénztáros szintén lényegre törő összeszedettséggel mondta el (és illusztrálta a kivetítőn is jól láthatóan) a pénztárban ellátandó feladatokat, kiemelve azokat az információkat, amelyek semmiképpen nem szorulhatnak háttérbe a szolgálat során. Ráirányította a figyelmet a pénztárosok munkáját segítő javaslatokra, és új ötleteket adott.

A délelőtt utolsó plenáris előadója Tarcsa Bálint budapesti testvér volt, aki 3,5 éve foglalkozik (hétköznapi munkája mellett) a Tiszántúli Egyházterület online rendszerének fejlesztésével.  Tarcsa Bálint bemutatta a szoftver használatát, beszélt annak előnyeiről, és lehetőséget adott a mindenkit érintő kérdések feltevésére. Ezeket azonnal meg is válaszolta, bemutatva és érthetően magyarázatot adva a megfelelő felhasználáshoz.

A közös ebéd alatt lehetőség nyílt részben a délelőtti tudásanyag „megrágására” is, valamint a 16 településről érkezett testvérek egymás közötti rövid eszmecseréjére is.

A délutáni órákat két csoportban (pénztárosok és jegyzők) vezette gyakorlati teszteléssel Szőllősi Árpád és Dankó Ferenc, ahol akár saját gépen, akár a közösön látva mód volt a program kipróbálására és gyakorlására. A közben felvetődött kérdésekre Tarcsa Bálint mindkét csoportban is segített a megváltozott részletek értelmezésében, amivel a későbbiek folyamán a munka gördülékenyebbé tehető.

A hatékony gyakorlati órák is bemutatták az együttműködés szerepét, annak el nem hanyagolhatóságát a korábbi ismeretek, az egyedien hasznosítható ötletek megosztása és akár a konkrét eseti segítségnyújtás kapcsán.

Az egész napos programon a 48 képzésre érkező hittestvér (lelkész, presbiter, gyülekezetvezető, pénztáros, jegyző stb.) nem csupán a nagyon tartalmas, hasznos, kiválóan szemléltetett és jól érthető elméleti információkból, hanem a közös gyakorlati tapasztalatokból is építkezhet a továbbiakban az Úr dicsőségére.

 

Mezei Ibolya
Debrecen

 


 
2020_02/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“

Tovább az úton a cél felé!

2021. Június 28.

A Tiszavidéki Egyházterület egy újabb mérföldkőhöz érkezett 2021. június 20-án, amikor a gyülekezetek küldöttei megválasztották az egyházterület vezetőtestületét a következő négy évre.

Isten drága gyermekei
-

Így kedveskedtünk a gyerekeknek Gyulán

2021. Június 28.

Május 8-án a gyulai gyülekezet megnyitotta kapuját mindazok előtt, akik már régóta vártak erre a napra.