A magvetés öröme Bojton

A magvetés öröme Bojton

Ötletek a misszióra, Szerző: Boros Anna - 2020. Február 25. 399

Sok éves kihagyás után 2020 januárjában eljutott hozzánk a Hajdú-Bihar megyei Bojtra Czinkota András testvérünk, aki a kis településünkön nyolc estén át hirdette az evangéliumot az érdeklődőknek. András a nyolcvanas évek végétől a kilencvenes évek közepéig volt a bojti gyülekezet lelkésze. Már abban az időben is tartott evangelizációs sorozatokat községünkben, de sajnos nem túl sokan jöttek az összejövetelekre, leginkább csak idősek. Azóta sok változás történt gyülekezeti szinten és a falu lakosságának összetételében is. Új imaházat vásároltunk, amely nagyobb létszám befogadására képes, és van külön konyha és mosdó is, valamint a bútorokat is lecseréltük. Czinkota testvérünk vágyott arra, hogy annyi év után ismét megszólíthassa a bojtiakat, akiknek nagyobb része ma már roma nemzetiségű.

Gyülekezetünk tagjai mind nagy örömmel vették ezt a kezdeményezést, amit az év első hónapjában meg is valósítottunk. Az érdeklődők eleinte csak kis létszámmal voltak jelen, de estéről estére többen és többen jöttek, és betöltötték az üres székeket. András pedig sugárzó arccal szólta Isten Igéjét minden este a reménység útjáról. Az istentiszteleteket közös énekkel, majd vers- és ének szolgálatokkal kezdtük meg, amelyek nem egy esetben akár félórásra is elhúzódtak.

Mindannyian örültünk minden egyes léleknek, aki betért közénk, hisz nem tudhatjuk, kiben talált jó földre az elhullott mag. Az pedig, hogy az istentiszteletek interneten keresztül is élőben közvetítve voltak, csak segítette és segíti az evangélium terjesztését. Igy András vágya, mely szerint kis falunk lakosait szerette volna megszólítani, még inkább nagyobb magvetéshez vezetett, és emberek százaihoz jutottak el Isten szavai. Ahogyan kedves énekünk sorai szólnak: „Csak vesd az igazságnak magvát, vesd, nézve a Megváltó lábnyomát, vesd hittel, késő vagy kora lett, üdv annak, ki jó reményre vet."

A jó Istennek köszönjük Czinkota testvérünket és az ő áldozatos munkáját. Imádkozunk, hogy Istenünk áldja meg az Igét a hallgatók szívében, hogy teremjen némely tíz annyit, némely ötven annyit, némely pedig száz annyit.

 

Boros Anna
Bojt

 


 
2020_02/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“

Tovább az úton a cél felé!

2021. Június 28.

A Tiszavidéki Egyházterület egy újabb mérföldkőhöz érkezett 2021. június 20-án, amikor a gyülekezetek küldöttei megválasztották az egyházterület vezetőtestületét a következő négy évre.

Isten drága gyermekei
-

Így kedveskedtünk a gyerekeknek Gyulán

2021. Június 28.

Május 8-án a gyulai gyülekezet megnyitotta kapuját mindazok előtt, akik már régóta vártak erre a napra.